2009 - seria NINETY SIX




Valori interne

Tehnologia  ˝ Double-Chamber˝

Rigiditatea transversală a tubului superior şi a celui inferior este garantată de ranforsări din interior, care contribuie şi la un comportament îmbunătăţit la solicitările venite din partea suspensiei.
Peretele despărţitor din interiorul tuburilor, care face parte din aşa numită tehnologie ˝Duble Chamber˝, conferă rezistenţa mecanică cea mai mare la solicitări în condiţiile unei grosimi minime a pereţilor tuburilor.

Sistemul Monocoque





Pentru o siguranţă şi rezistenţă maximă triunghiul principal este format din două elemente monocoque, întărit acolo unde solicitarea este cea mai mare: la tubul din faţă şi la axul pedalier. Cele două elemente de structură au suprafaţă de contact mare în cazul tubului inferior pentru a realiza o îmbinare ultrarezistentă, iar la îmbinarea tubului superior cu tubul de şa am folosit tehnologia tradiţională de îmbinare a tuburilor, pentru a reduce greutatea asamblării.

Materiale Hi-Tech
Pentru Ninety Six s-au folosit materialele de cea mai bună calitate de la cei mai renumiţi producători de carbon, iar prelucrarea a fost şi ea pe măsură. Producţia s-a bazat pe tehnologia Nano Matrix cu ţesătură Unidirectional din fibre HM/UHM/IM. Exceptând locaşul de fixare a roţii din partea dreaptă, toate elementele cadrului sunt realizate din fibră de carbon



Linii inteligente, prezenţă convingătoare

La proiectarea lui Ninety Six s-a pornit de la conceptul funcţia defineşte forma.
De exemplu, lăţimea monoblocului este aceaşi cu lăţimea tubului inferior pentru evitarea concentratoarelor de forţă şi o distribuire cât mai uniformă a tensiunilor, prevenind crearea fisurilor nedorite. Când designul şi funcţionalitatea converg, rezultă linii şi curburi care radiează o forţă irezistibilă.

Rigiditate maximă
Inclusiv puntea de legătură între cele două braţe ale furcii spate contribuie la rigiditatea globală a cadrului.

Greutate minimă
Prin realizarea în întregime a cadrului din fibră de carbon (chiar şi a acelor părţi care până acum nu s-au realizat din fibră) s-au câştigat 36 grame în minus.


 

Câteva păreri laudative ale revistelor de specialitate:



„Bike” 08/05: „Nici nu ar putea să fie mai bună! La testele de laborator Merida Ninety Six s-a comportat remarcabil, te simţi extraordinar pedalând pe această bicicletă şi îşi merită titlul de cea mai bună (şi scumpă) bicicletă full suspension din lume, proiectată special pentru competiţii.

„Mountain Bike” 08/06: "Merida Ninety Six veni, vidi şi a făcut prăpăd între celelalte biciclete din categorie. Polivalent, accelerează cu uşurinţă, ultrauşoară, câştigătoarea testelor.

Bike Sport News” 08/05: „Cred, că m-am îndrăgostit!"


Revistele Bike Mag şi Velo deja testează aceste minunăţii, deci în curând puteţi citi mai multe despre performanţele bicicletelor!


Datele tehnice a Merida Ninety Six Carbon 5000 le puteţi găsi aici.