2017- noutăți Merida, partea a II-a

Continuăm trecerea în revistă a noutăților 2017. Acum vă vom prezenta trei categorii cu accentul pe cursiere. Avem o noutate absolută, un nou domeniu abordat de Merida.

160816 17news 2 

 

SCULTURA DISC
CURSIERĂ COMPETIȚIONALĂ

D_6000_BLU.jpg
Merida Scultura 6000 D

După ce anul trecut am prezentat bicicleta de top ultraușoară SCULTURA, și în acest an vă prezentăm un nou model de top. Am pornit de la un principiu simplu: dacă frâna pe disc oricând și în orice condiții dă lecții frânei pe jantă, dacă în lumea competițiilor a dat roade, de ce nu am putea folosi și la cursiere? Suntem convinși 100% că rezultatele vor fi excelente, însă pentru cei care preferă designul clasic, în 2017 și modelele cu frână pe jantă vor rămâne disponibile, de la modelele de bază până la cele de vârf.

160816 17news 4

Categoria de top este dominată de designul agresiv al cadrului CF4. Categoria următoare este reprezentată de cadrul CF2 care asigură o poziție mai confortabilă datorită tubului frontal mai lung. Următoarea categorie este echipată cu cadre de aluminiu LITE. Fiecare cadru SCULTURA DISC este echipat cu sistemul „Disc Cooler” (sistem de răcire a discului), pentru a minimiza acest dezavantaj major al frânelor pe disc: încălzirea. De asemenea fiecare cablu de schimbător, tub hidraulic sau cablu electric a fost ascuns în interiorul cadrului pentru ca noul SCULTURA DISC, pe lângă avantajele practice de ordin tehnic, să fie perfect și din punct de vedere estetic. 

 

REACTO TRACK

TRACK_900_WHT
Merida Reacto Track 900

Prima bicicletă MERIDA pentru velodrom a fost proiectată conform noilor trenduri ca nu doar în velodrom să dea randament maxim ci și pe șosea. Această bicicletă a primit cadrul (modificat corespunzător) de la REACTO, regele bicicletelor aero - în acest mod nu mai poți da vina pe bicicleta ta dacă cineva te depășește. Nici cu transmisia nu vei avea probleme deoarece locașul de prindere din spate îți dă libertatea de a schimba mărimea pinionului fără a fi necesară modificarea lungimii lanțului. Acest nou MERIDA corespunde reglementărilor UCI precum și Codului Rutier: pe furcă, bine ascuns, există locaș de prindere pentru frână față. În 2017 vor fi disponibile două modele din aluminiu. 

160816 17news 5

 

CROSSWAY URBAN

U_XT_ED_BLK.jpg
Merida Crossway Urban XT Edition

Mulți ani la rând, dacă se pomenea de seria CROSSWAY, cicliștii o asociau cu termeni ca: accesibil, rezistent, bun la toate. Anul trecut am extins paleta cu CROSSWAY URBAN care se integrează perfect în tumultul urban. Datorită succesului acestei serii, pentru anul 2017 am introdus un nou model de top: CROSSWAY URBAN 7000, care este construit pe un cadru de carbon. Pentru ca orășeanul activ să-și poată echipa bicicleta cu de toate, am prevăzut locașuri de prindere pentru aripi și portbagaj, iar unele modele vin din fabrică gata echipate. Ca pedalarea să fie fără probleme, roțile vin echipate cu anvelope de 40 mm iar prinderea roților în locaș este realizată printr-o metodă care îngreunează furtul lor. Dacă îți place design-ul curat și nu te mulțumești cu puțin, atunci noul CROSSWAY URBAN 7000 îți va veni ca o mănușă. Aspectul acestei biciclete echipate cu noul set Shimano Metrea, este asemănătoare cu a curierilor din New York, cu diferența că are schimbător și frână pe disc.