06.08.2016.

În ultima perioadă s-a făcut ceva vâlvă în legătură cu lansarea noii echipe de ciclism șosea Bahrain Merida Pro Cycling Team, care va concura pe bicicletele Merida. Inițial nu era clar în ce fel va fi afectată actuala echipă Lampre sponsorizată de Merida însă lucrurile nu sunt atât de complicate precum par. Lampre are contract cu Merida doar până pe data de 31 decembrie anul acesta, iar vești despre o continuare a colaborarii nu există încă.

Pentru acest motiv Merida și-a căutat un nou partener pe care l-a gasit în Bahrain. Colaborarea inițială este stabilită pentru trei ani începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Însă nu doar bicicletele pe care cicliștii concurează contează într-o astfel de echipa ci, desigur, și cicliștii care le vor folosi. Acesta este motivul pentru care Vincenzo Nibali a fost primul ciclist de renume care a semnat contract cu noua echipă Bahrain Merida Pro Cycling Team.

Nibali1.jpg

Nibali și-a început cariera în 2005, iar în ultima decadă a câștigat patru Tururi – de două ori Turul Italiei, Turul Franței o dată și Turul Spaniei o dată. În acest fel Nibali este unul din cei doar 6 cicliști din lume și din istorie care a câștigat toate cele 3 Tururi.

În lumea profesionistă velo, Vincenzo Nibali este cunoscut drept “Rechinul din Strait”, aceasta fiind localitatea sa natală. El va fi noul capitan al noii echipe Bahrain Merida Pro Cycling Team.

HU | RO