Am avut a 9a ediție BikeFun Dealer & Test Camp 2019 la Păltiniș!

 

BikeFun Dealer & Test Camp este evenimentul anual și ocazia perfectă când putem să ne vedem cu toții într-un cadru informal, împreună cu bicicletele pe care le iubim, într-o locație ideală, aleasă cu grijă pentru aceasta pasiune care ne unește. De data asta am ales să ne întâlnim în stațiunea montană Păltiniș, lângă Sibiu. Motivele sunt lesne de înțeles. Avem aici trasee pentru toate tipurile de biciclete pe care dorești să le testezi.

(7).jpg

Am găsit aici traseul de downhill unde au fost testate fără probleme electricele Merida eOne-Forty pentru trail și Merida eOne-Sixty pentru enduro, drumuri forestiere nesfârșite pe care invitații au testat mtb-uri precum Merida Big.Nine XT Edition, dar și noul gravel bike cu anvelope plus, Merida Silex+ și evident drumul de munte asfaltat absolut perfect pentru cursierele prezente la eveniment, cum ar fi Merida Scultura sau chiar pentru electricele de oraș cum ar fi Merida eSpresso cu schimbător de viteze electric automat.

 

(14).jpg

Dealerii din toată țara au fost invitați să ia parte la eveniment pentru a intra în contact cu produsele destinate sezonului 2020. BikeFun a adus la Păltiniș mare parte din produsele pe care pasionații de ciclism le vor găsi în magazine anul viitor. Au putut fi astfel admirate bicicletele Merida – de munte, de oraș, pentru gravel, pentru șosea și desigur cele electrice, bicicletele Adriatica pentru oraș, echipamentul Northwave, anvelopele CST, ciclocomputerele Bryton cât și celelalte mărci pentru care BikeFun este reprezentant: Ritchey, Ryde, Thule, Bellelli, Slime, KMC și Sigma.

(47).jpg

Echipamentul Northwave pentru ciclism este una din mărcile importante pe care BikeFun le reprezintă în România. Însă italienii de la Northwave și-au început „cariera” cu producerea echipamentului de snowboard. Totuși astăzi brandul este foarte cunoscut mulțumită pantofilor de ciclism, hainelor și accesoriilor de foarte bună calitate și cu performanțe care rivlaizează cu orice altă marcă din lume. În articolul publicat de revista Freerider, este trecută în revistă colecția 2020 Northwave.

 

(120).jpg

Însă bicicletele Merida reprezintă brandul numărul unu pentru care BikeFun este cunoscută. La Păltiniș au putut fi testate multe din modelele destinate sezonului următor.

 

(74).jpg

La eveniment au fost prezenți și reprezentanții revistei Freerider.ro care și-au ales fiecare să testeze câte ceva. Andrei Diaconu a încercat noile electrice Merida eOne-Forty pentru trail și eOne-Sixty pentru enduro. „Având la dispoziție doar mărimea XL la test, pe coborâre mă așteptam să fie mai greu, dar am rămas surprins, bicicleta fiind destul de manevrabilă”, spune Andrei despre noua eOne-Forty 5000. „Pe viraje, faţă de mtb-ul normal, puteam intra cu viteză mai mare mulțumită anvelopei de 2.6 în combinație cu roata de 27,5 pe spate, care îmi oferea multă încredere, distracție și stabilitate.

 

(73).jpg

 „Cu puțin noroc am găsit și o scurtă porțiune cu rădăcini unde am reușit să obțin o mică impresie despre combinația roată 29er față și 27,5, variantă care la final m-a satisfăcut pe deplin. Consider că roata față trece foarte ușor peste obstacolele semnificative, în timp ce spatele, cu chainstay-ul relativ scurt (pentru o bicicletă electrică), ajută la controlul bicicletei, făcând-o mai agilă”, conchide Andrei Diaconu la finalul celor două zile de Camp.

 

(68).jpg

Însa Andrei Diaconu și-a făcut încălzirea în prealabil pe noua Merida eOne-Sixty pentru enduro, pe care a „tăvălit-o” bine pe traseul de downhill din Păltiniș. Bicicleta s-a comportat excelent, iar Andrei nu a avut ce reproșa acestui model.

 

(101).jpg

Dan Mazilu, tot de la Freerider.ro, a testat noul gravel bike Silex, varianta Plus. Pentru sezonul 2020, bicicleta vine echipată cu anvelope late 650b cu dimensiunea 45c. „Anvelopele late și geometria specifică fac un gravel bike să fie gravel bike”, spune Dan. „Dacă nu ai aceste două specificații, anvelopele de minim 40, dar ideal 45 și mai ales geometria confortabila îndreptată mai mult spre touring și mai puțin spre racing, atunci ai în realitate o bicicletă ciclocros. Merida Silex este până acum cel mai „adevărat” gravel bike pe care l-am testat la Freerider”, concluzionează Dan Mazilu.

 

(1)a.jpg

Însă Merida deține un portofoliu impresionant de biciclete, destinate tuturor disciplinelor. Una din „discipline” dacă îi putem spune așa, este transportul urban, iar pentru asta Dan Mazilu a testat noua electrică de oraș Merida eSpresso cu schimbător automat de viteze.

„Este incredibil ce se întâmplă și la ce s-a ajuns”, spune Dan. „Schimbător automat de viteze la biciclete da, avem și așa ceva. Și nu doar atât ci schimbător programabil, editabil, reglabil din aplicația de pe telefon. Ca la mașinile de superviteză practic. Din app-ul de telefon poți alege cum să fie schimbate rapoartele, mai repede, mai rar etc. Bicicleta are însă și modul manual, iar aici mi-a plăcut mult atunci când plecai de pe loc în forță și schimbai vitezele rapid, una după alta. Se auzea ca la un Ferrari!”

 

(2).jpg

 

Northwave a avut o prezență puternică în România și anul acesta, iar la întâlnirea de la Păltiniș l-am avut invitat special și pe Sonny Chamand, director vânzari pentru Northwave pe Europa de Est și Asia-Pacific. Sonny este pasionat de ciclism, cum altfel, iar faptul că lucrează pentru o companie precum Northwave i se potrivește ca o mănușă.

 (104).jpg

 

Echipa Shimano a fost de asemenea, prezentă la eveniment. Dragos Ciubotaru a prezentat dealerilor  gama de motoare electrice oferite de Shimano pentru 2020. Iar cum bicicletele Merida sunt echipate cu motoare Shimano, interesul pentru performanțe și servisare a fost cât se poate de mare.

 

(44).jpg

Însă BikeFun Dealer & Test Camp nu ar fi ce este fără tradiționala petrecere la care este invitată toată lumea prezentă. După ce invitații și-au terminat treaba, au studiat produsele pe care doresc să le aibă în magazine, au testat bicicletele care li s-au părut interesante, s-au schimbat apoi în „echipamentul” de seară și au început distracția care a ținut până târziu în noapte.

 

(51).jpg

Acest eveniment organizat de noi în fiecare an, de fiecare dată într-o locație specială, este practic ocazia principală din an când putem intra în contact cu prietenii nostri care, împreună cu noi, contribuie la promovarea acestui frumos sport în România. Ne bucurăm că bicicletele Merida și Adriatica pe care le comercializăm, împreună cu celelalte produse, accesorii, echipamente și tot ce ține de bicicletă, reprezintă practic nu doar jobul ci și pasiunea noastră zilnică.

 

(66).jpg

Finalul celei de-a 9a ediții a întâlnirii BikeFun Dealer & Test Camp s-a încheiat cu „Premiile BikeFun” pentru sezonul 2019. Este modul prin care mulțumim partenerilor noștri care sunt alături de noi întregul an și care contribuie la dezvoltarea ciclismului în România. Cea mai mare parte din partenerii noștri sunt la rândul lor cicliști înrăiți sau cel puțin pasionați de ciclism. Practic când îți place ce faci, este ușor să fii foarte bun într-un anumit domeniu, în cazul nostru ciclismul.

Iată care au fost cei mai activi parteneri ai noștri pentru sezonul 2019:

  • Veloteca – premiul întâi pentru „Distribuitorul din România cu cel mai mare rulaj în 2019”
  • HappySport – premiul intai pentru „Partenerul cu cea mai dinamica evolutie în 2019 din România”
  • Bella Bike – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al produselor Bikefun în 2019 din România”
  • Veloteca – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al bicicletelor Merida în 2019 din România”
  • MarosBike – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al achipamentului Northwave în 2019 din România”
  • Veloteca – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al bicicletelor Adriatica în 2019 din România”
  • Fireshow – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al anvelopelor CST în 2019 din România”
  • ActivExplore – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al bicicletelor electrice Merida în 2019 din România”
  • Veloteca – premiul întâi pentru „Cel mai bun distribuitor al pieselor si accesoriilor Merida în 2019 din România”