Atât de uşoară cât este legal voie

12.06.2014.

Pe masura ce vara avanseaza creste si viteza sezonului de ciclism. Campionul Mondial Rui Costa a concurat mai intai la Turul Elvetiei unde a castigat ultimele doua cele mai recente editii. Apoi gandurile sale s-au indreptat spre Turul Frantei. Pentru asta Merida si-a propus sa optimizeze si mai mult bicicleta Merida Reacto EVO.


Bicicletele aerodinamice ofera avantaje care la final vor decide cine castiga si cine nu. Din acest motiv echipa Lampre-Merida a ales cursiera Reacto EVO pentru a fi bicicleta principala a echipei pentru acest sezon. Dotata cu power meter, ciclocomputer, suport bidon si pedale, aceasta versiune pentru echipa cantareste 7,25 kg. Asadar inca mai este loc pentru a nu depasi limitele impuse legal de UCI.

Urmarind o strategie a pasilor mici departamentul R&D de la Merida a reusit sa reduca greutatea bicicletei lui Rui la doar 6,8 kg, exact cat este greutatea minima admisa de UCI. “Sa reducem aproape 500g de pe bicicleta nu a fost usor. Pana la urma concuram aici la formula unu”, a spus Jürgen Falke, seful departamentului R&D. Schimband modul de amplasare a fibrelor de carbon atat la cadru cat si la furca si folosind cat mai putina vopsea cu putinta s-a reusit reducerea greutatii cu 80 g. Inca 50 de grame au fost reduse prin integrarea bateriei Di2 in tija de sa. In acest moment exista doar 2 cadre de acest tip in lume si datorita greutatii lor reduse au fost denumite Merida Reacto KOM de la King of the mountain.

4

Insa greutatea bicicletei nu tine doar de greutatea cadrului si a furcii ci a tuturor componentelor. Astfel Merida a solicitat cele mai usoare componente de la toti partenerii sai. Multumita cupelor din aluminiu rulmentii headsetului FSA sunt in mod special usori. Realizat din carbon noul ghidon Trimax Carbon si pipa Metron de la VISION ajuta de asemenea la o greutate totala redusa. La fel si suportii ultra-usori din carbon pentru bidoanele de apa de la Elite. Fiind furnizorul de roti al echipei, Fulcrum si-a adus contributia construind un set special de roti pentru Rui Costa. Aceste roti combina jantele tubulare din carbon inalte de 35mm cu un set de butuci din carbon cu corp imbracat in aluminiu mai reduc cateva grame.

123

Rezutatul este spectaculos si nu doar la cantar. Fiind gata pentru curse Merida Reacto KOM al lui Rui Costa masoara exact 6,8 kg respectand toate conditiile aerodinamice autoimpuse de Merida si seria Reacto EVO. Asadar campionul mondial se poate baza acum pe cel mai bun echipament pentru sezonul care il asteapta.

Ii uram cu totii succes, lui Rui Costa cat si celorlalti membri ai echipei Lampre-Merida pentru Turul Elvetiei si Turul Franeti. Sa inceapa vara!

HU | RO