Bahrain Merida - și mai puternică în 2019

25.12.2018.

Pentru Merida, primii doi ani au fost un mare succes pentru echipa Bahrain Merida. În 2016 când a început acest proiect, prințul Nasser a fost foarte convingător, și asta mulțumită pasiunii sale față de acest sport și ideilor sale vizionare. Mai departe, managementul a făcut o treabă excepțională într-un timp foarte scurt, alcătuind o echipă puternică de World tour pentru sezonul 2017.

Prima victorie a venit repede când Ramunas Navardauskas a câștigat contratimpul individual la cursa Vuelta de San Juan din Argentina, la finalul lunii ianaurie. Apoi Vincenzo Nibali a urcat pe podium la Turul Italiei și Turul Spaniei, plasând astfel Merida pentru prima oară, pe podiumurile Marilor Tururi.

bahrain mclaren (1).jpg

Bahrain Merida Pro Cycling Team a câștigat în total 12 curse în primul sezon, cu Sonny Colbrelli care a obținut trei victorii și o victorie în premieră într-o cursă de World tour. Vincenzo Nibali a venit și el cu o victorie frumoasă la il Lombardia, oferind astfel brandului Merida prima victorie la un “Monument”.

Dacă primul sezon a fost senzațional, al doilea nu a fost fără emoții. Vincenzo Nibali a fost iarăși la înălțime, concurând pe Merida Reacto și câștigând la Milano - San Remo, un alt Monument al ciclismului. Echipa a câștigat un total de 26 de curse, cu Matej Mohoric dovedind de mai multe ori ce poate, câștigând cea mai lungă etapă din Turul Italiei în mai și apoi în august ambele curse Binck Bank Tour și Deutschland Tour.

Însă Bahrain Merida a avut și momente mai puțin bune. Spre exemplu Domenico Pozzovivo a demonstrat cât de mult îi place să se lupte la Turul Italiei în ciuda clasării mai puțin bune de la final. Cât despre Turul Franței, Merida construise o bicicletă special pentru etapele de contratimp, noua Merida Time-Warp TT. Totul părea că merge potrivit planului, cu Vincenzo Nibali în drum spre podium. Însă un spectator neatent l-a accidentat pe Nibali, pe cățărarea spre Alpe d’Huez, eliminându-l astfel complet din cursă.

Chiar și așa echipa a reușit să-și mențină moralul ridicat și a reușit să obțină alte cinci locuri doi la etape. La finalul sezonului echipa s-a clasat pe locul 7 în clasamentul UCI la echipe.

bahrain mclaren (2).jpg

Însă viitorul echipei Bahrain Merida este luminos, cu un număr de „angăjari” care va mări și mai mult nivelul unei echipe deja bune. Cicliști precum Rohan Dennis, Dylan Teuns, Damiano Caruso și Jan Tratnik sunt în măsură să câștige curse de o zi, dar la fel de capabili de rezulatte bune și la cursele pe etape. Phil Bauhaus și Marcel Sieberg sunt buni la sprinturi în grup în timp ce Andrea Garosio și Stephen Williams sunt talente care promit.

La toate acestea se adaugă noul parteneriat cu McLaren, un parteneriat care deschide echipei noi posibilități și desigur bicicletelor Merida. Este un moment special care va contribui și mai mult la motivarea managementului să ofere ciclistilor de la Bahrain Merida cel mai bun echipament și cele mai bune biciclete pentru fiecare cursă în parte din calendarul 2019.

HU | RO