Bahrain Merida Pro Cycling Team în tunelul aerodinamic din Milano

15.03.2017.

Zilele acestea Bahrain Merida Pro Cycling petrece destul de mult timp în tunelul aerodinamic din Milano pentru a oferi cicliștilor săi acel avantaj special de care au nevoie la cursele de tip Grand Tour care urmează în sezon. Echipa fiind nouă, este foarte important ca fiecare bicicletă Merida Warp TT să fie reglată individual pentru fiecare în parte, în așa fel încât să se obțină cel mai eficient setup.

01_resize.jpg

Când a venit rândul bicicletei Warp TT să fie ajustată, inginerii au ținut cont nu doar de obținerea unei aerodinamici perfecte, dar au vrut să ofere ciclistului și confortul optim. Nu este deloc suficient ca frecarea cu aerul să fie minimă dacă ciclistul nu poate susține acea poziție aero pentru mult timp.

03_resize.jpg

În plus față de crearea simbiozei perfecte între ciclist și bicicletă, împreună cu specialiștii în aerodinamică de la Formula 1, inginerii de la Merida caută să vadă care este impactul aero al diferitelor detalii cum ar fi ghidarea cablurilor, amplasarea senzorilor de viteză etc. Urmează să se testeze inclusiv aerodinamica obținută cu diferite modele de anvelope, roți și căști de protecție.

02_resize.jpg

Scopul general al acestor acestor zile de teste este să ofere căpitanilor de echipă Vincenzo Nibali și Ion Izaguirre, avantajul de care au nevoie la probele de contratimp de la cursele de o săptămână și la cele de trei săptămâni. Dar echipa de ingineri lucrează pentru optimizarea performanțelor și aerodinamicii și pentru ceilalți membri ai echipei precum Ramunas Navardauskas, Manuele Boaro, Kanstantsin Siutsou și David Per. Nu în ultimul rând nou-venitul de la mtb la șosea, Ondrej Cink, este și el ajutat să-și atingă maximum de talent pentru etapele de contratimp.

HU | RO