Biciclete electrice – Performance, partea a 3-a

02.08.2017.
 170803 perf 1
 
A devenit deja tradiție că, cu cel puțin 6 luni înainte de lansarea producției de serie, Merida să ofere la test câteva din bicicletele prototip. Cu această ocazie, sunt invitați câțiva dintre cei mai mari dealeri din lume, și ziariști, pentru a testa până la epuizare aceste biciclete. Motivul este simplu - să se afle toate detaliile și limitele acestor noi biciclete. La aceste evenimente aglomerația este ceva obișnuit. Toată lumea dorește să testeze cele mai performante modele. La fel a fost și la ultima ediție când toată lumea dorea să testeze bicicleta electrică eONE-SIXTY. Nu erau rare situațiile când se renunța la testarea cursierelor din carbon de mii de euro, pentru a pune mâna pe o electrică. Desigur, ulterior se revenea asupra deciziei, iar cursierele erau testate cu pasiune. Însă înțelegem dorința de a vedea cum este pe un MTB electric. Motorul Shimano E8000 are capacitatea de a-i surprinde până și pe cei mai vechi din branșă, atât cu puterea dezvoltată, timpul de reacție foarte mic și cu designul elegant. Și dacă totuși ziariștii profesioniști aveau nevoie de și mai mult pentru a fi impresionați, atunci asistența electrică adăugată la schimbătorul de viteze, cu siguranță le oferea cireașa de pe tort. 
 
170803 perf 2
 
eBIG.TRAIL nu împrumută doar numele de la BIG.TRAIL, ci și toate caracteristicile care îl fac să fie un partener ideal atunci când „din întâmplare” ai ajunge pe un teren cu dificultate ridicată. Echipat cu anvelope 27.5+ și o cursă a suspensiei de 130 mm, bicicleta trece peste orice obstacol care îi apare în cale. Din fericire, mulțumită motorului Shimano STePS E8000, aceste provocări pot fi experimentate și de cei care nu sunt mari fani ai urcușurilor abrupte. Poți avea asistență electrică de 250W cu o singură apăsare de buton.
 
170803 perf 3
 
ONE–TWENTY, care și până acum era renumit mulțumită versatilității, a primit anul acesta un motor Shimano STePS E8000 propulsat de un acumulator de 500 Wh. Toată lumea știe cum este să prinzi viteză la coborâre însă, cu această bicicletă, poți să-ți faci o idee și despre cum se simțea Mary Poppins când se ridica spre nori. Așa cum îi stă bine, bicicleta eONE–TWENTY trail este echipată cu roți „Boost” de 27.5+. Iar ca să poți pedala toată ziua fără să te deranjeze nimic, a primit și o ghidare internă a cablurilor tip „Smart Entry”. 
 
800_BLK/TITAN
eONE–SIXTY 800
 
 
800-ANT-YEL
eONE–TWENTY 800
 
500-BLK-GRN
eONE–TWENTY 500
 
800-ANT
eBIG.TRAIL 800
 
500-GRN-BLK
eBIG.TRAIL 500
 
 
Combinarea a două sisteme, care până acum erau concepute pentru două funcții diferite, are ca rezultat direct lărgirea gamei de utilizatori, și asta pentru că chiar dacă parțial, cele două tabere de acum trebuie să se unească. Cu cât aceeași bicicletă va fi folosită de cicliști din domenii diferite, cu atât bicicleta respectivă va trebui să „știe mai multe”. Din acest motiv, modelele BIG.NINE/BIG.SEVEN ce se încadrează la categoria MERIDA SPORT, se descurcă foarte bine și în jungla urbană, pe lângă a fi partenere perfecte la turele de sfârșit de săptămână, pe teren accidentat: se pot monta cu ușurință aripi de noroi și portbagaj.
 
 
XT-ED-GRN-BLK
eNINETY–NINE XT–EDITION
 
XT-ED_GRN-BLK
eBIG.NINE XT–EDITION
 
500-BLK-YEL 
eBIG.NINE 500
 
Testabil!

Testează bicicleta la partenerii noștri care participă la Programul de Test MERIDA!

Prima parte a seriei de articole o poți citi aici.
A doua parte a seriei de articole o poți citi
aici.

HU | RO