Biciclete electrice - Trecere în revistă, prima parte

16.07.2017.
170717 ebikes 1
 
Ciclismul este unul dintre cele mai populare sporturi, aproape fiecare persoană are cel puţin o bicicletă. În cele mai fericite cazuri fiecare persoană deţine o bicicletă. Însă din ce în ce mai des întâlnim situaţia când o singură persoană deţine mai mult de o singură bicicletă. Acolo unde încă nu există bicicletă, cea mai des invocată scuză este: „...aaa, nici 5 km nu aș reuși să pedalez...”. (Și) pentru această scuză, răspunsul potrivit este: e-bike!
O invenţie magică pentru cei care ar avea nevoie „de încă puţin” și ar pedala bucuroși, însă nici sportivii nu spun „nu” la e-bike, când vine vorba de o căţărare de 2000 metri. După cele câteva modele de familiarizare prezentate în 2016, pentru 2017, MERIDA a diversificat oferta bicicletelor electrice de tip urban, iar oferta în categoria MTB se bucură de o diversificare semnificativă. În noua ofertă sunt incluse nu doar modele noi, ci și noi tehnologii dintre care cea mai importantă este noul motor puternic Shimano E8000, conceput pentru MTB extrem.
 
 
ACTIVE
 
170717 ebikes 2
 
 Ţi s-a întâmplat să te trezești dimineaţa, iar afară să fie un soare superb? Evident că da. Ai vrea să iei bicicleta până la serviciu, dar nu vrei să ajungi transpirat și nici să cari haine de schimb cu tine. Aceste probleme se rezolvă de la sine dacă ai un e-bike! Pedalează lejer și deplasază-te de parcă ai lua parte la o competiţie! Motorul Shimano E6000 este capabil să asigure un ajutor de aproape 300%. Astfel, fără să te forţezi, poţi depăși blocajele rutiere de la orele de vârf, iar în câteva minute să ajungi la destinaţie.
 
PERFORMANCE
 
170717 ebikes 3
 
Categoria performance din oferta bicicletelor electrice Merida este, fără doar și poate, categoria Tesla a cicliștilor. Modelele eBIG.TRAIL, eONE–TWENTY și eONE–SIXTY sunt de top și, în consecinţă, sunt echipate cu motorul cel mai puternic care face posibilă o rază de acţiune și o acceleraţie nemaiîntâlnită până acum. Uriașul japonez, Shimano, cu noul sistem E8000 oferă un super ajutor, astfel încât aceste biciclete să genereze o putere care poate eclipsa char și performanţele sportivilor.
 
 
SPORT
 
170717 ebikes 4
 
Este importantă performanţa, este importantă autonomia, dar dacă nu este vorba de sportivi profesioniști, apare întrebarea cât trebuie plătit pentru astfel de biciclete. La categoria sport vorbim de o contopire a două sisteme Shimano (E6000 și E8000), la care există un acumulator mai mare, împreună cu un motor mai economic. Această opţiune oferă un cuplu suficient chiar și pe un teren mai greu, iar datorită motorului mai mic, în comparaţie cu categoria performance, obţii o autonomie mai mare.
 
 
SHIMANO STEPS Sisteme de transmisii
Probabil nu există niciun ciclist care să nu fi auzit de Shimano, și asta nu este de mirare, deoarece jumătate din piaţa internaţională de biciclete le aparţine. Producătorul nipon a pus dintotdeauna accent mare pe dezvoltare, a pus la punct tehnologii care au revoluţionat piaţa bicicletelor. Biopace, Dyna Drive, SLR, SPD și încă multe alte inovaţii sunt pietre de hotar, fără de care, azi, ciclismul nu ar fi acolo unde este. În acest șir de inovaţii se înscrie și asistenţa electrică de la Shimano: sistemul STePS
 
 
SHIMANO 8000
 
170717 ebikes 6 8000
 
Asistenţa electrică nu este o noutate totală, însă despre sistemul Shimano E8000 merită să vorbim. Faţă de modelele anterioare, timpul de reacţie s-a scurtat considerabil, un lucru foarte important când vorbim de biciclete de munte. Pe un viraj extrem nu ai nevoie de putere, însă când ieși din viraj, motorul E8000 poate accelera cu randament maxim. Bicicletele electrice au fost dintotdeauna mai grele, datorită motorului și acumulatorului. Nici Merida nu este excepţie. Însă modelul E8000 oferă în plus opţiunea „Power Walk Assist”. Când o activezi bicicleta va merge singură, cu aceeași viteză cu care tu mergi pe lângă ea.
 
SHIMANO 6000
 
170717 ebikes 5 6000
 
Shimano nu s-a grăbit să intre pe piaţa bicicletelor tip pedelec. Ani întregi a studiat pentru a oferi din start ceva bun. Cei care cunosc cum lucrează Shimano, știu că ei nu lansează niciun model până ce nu este testat suficient. Succesul japonezilor pentru 2017 cu sistemul STePS este dovedit de procentul mare de preluare a pieţei iniţial dominată de Bosch. Sistemul produs de Shimano este mai compact, mai ușor și mai ieftin decât al germanilor. Aceste trei caracteristici sunt suficiente pentru ca producătorii de biciclete să construiască noi cadre optimizate pentru sistemul Shimano. 2017 este anul în care Merida echipează un număr fără precedent de mare de biciclete cu motorul electric Shimano E6000.
  
HU | RO