Bicicletele Merida full-suspension - NINETY–NINE, ONE–TWENTY, ONE–FORTY şi ONE–SIXTY

02.08.2015.

Pentru competiţii, pentru ture confortabile şi excursii Merida a dezvoltat tehnologia bicicletelor cu roti de 29 inch (29er). Pe de alta parte pentru adrenalină, all mountain şi enduro Merida ofera bicicletele cu roti de 27,5 inch, pentru freeride dimensiunea ideală find 26 inch. Fiecare model de bicicletă full suspension de la Merida este special gandit sa exceleze în domeniul său. Despre noile mărimi de roţi și avantajele lor vei putea citi in pagina 15 a catalogului BikeFun.

XC COMPETIŢII şi MARATON – Roţi 29 inch

bicicletele full suspension merida 01.jpg

Colecţia NINETY–NINE – 29” - Geometria și suspensia sunt concepute strict pentru performanţă – proiectanţii au avut ca ţel realizarea unei biciclete competiţionale full suspension 29” fără niciun compromis. Datorită cursei spate de 106 mm, triunghiului spate solid și suspensiei faţă de 120 mm (la versiunea Team 100 mm), bicicleta poate urma potecile cu ușurinţă. Doi cicliști tineri de la Merida (având în palmares și un campionat mondial U23), utilizează această bicicletă Ninety–Nine Team la competiţiile internaţionale obţinând multe calificări care se finalizează pe podium, aducându-le satisfacţii atât lor cât și proiectanţilor și sponsorilor.

MARATON, TURĂ şi TRAIL – Roţi de 27,5 inch

bicicletele full suspension merida 02.jpg

Colecţia ONE–TWENTY – 27,5” - Bicicleta full suspension One–Twenty cu roţi de 27,5”, cu o cursă de 120 mm pentru maraton/ture este o nouă creaţie a proiectanţilor de la Merida. MTB–urile cu suspensii de de 120–130 mm au devenit o categorie de sine stătătoare în ultimii ani. Se descurcă bine pe orice teren, oferă cel mai bun raport între căţărare și coborâre. Este capabilă să ofere utilizatorului confort în ture lungi, de mai multe zile şi la competiţii de maraton sau single trail. Conceptual geometria urmează aceleași principii ca la One–Forty sau noul One–Sixty: tub superior mai lung și pipa mai scurtă.

ALL MOUNTAIN – Roţi de 27,5 inch

bicicletele full suspension merida 03.jpg

Colecţia ONE–FORTY – 27,5” -  Vremurile se schimbă şi în acelaşi timp se schimbă şi aşteptările faţă de bicicletele all mountain. În prezent aceasta înseamnă o nevoie pentru o cursă mai mare a suspensiilor în aşa fel încât chiar şi pe traseele dificile să beneficiem de o experienţă plăcuta. Pentru ca nici urcările lungi să nu fie o corvoadă cadrul trebuie să fie ușor, dar trebuie să fie şi foarte solid pentru a rezista solicitărilor. Pentru 2015 Merida a reproiectat full suspension-ul all–mountain One– Forty. Aceasta a primit acum o suspensie de 145mm denumită VPK. Este sistemul propriu Merida al suspensiei ce funcţionează mulţumită mecanismului pivotant cu punct virtual. Printre avantajele acestui concept menţionăm comportamentul neutru al suspensiei la pedalare faţă de sistemul de frânare.

ENDURO – Roţi de 27,5 inch

bicicletele full suspension merida 04.jpg

Colecţia ONE–SIXTY – 27,5” - Și bicicleta Enduro cu o cursă de 160 mm de la Merida a primit un facelift serios. Pentru 2015 One–Sixty dispune de roti de 27,5”, fapt pentru care a trebuit reproiectat întregul sistem de suspensie virtuală (VPK) fiind necesare câteva modificări asupra geometriei spate a cadrului. De aici a rezultat din nou o bicicletă excepţională cu o cursă de 160 mm şi cu performanţe foarte bune la coborâri. One–Sixty merge perfect pe orice potecă. Având acum şi un nou model de top Merida pune accent şi pe competiţiile Enduro care au cunoscut în ultima vreme o adevărată explozie de popularitate.

HU | RO