BikeFun Dealer, Test & Press Camp 2015

13.10.2015.

Luna octombrie a însemnat pentru noi o noua ediţie a întrunirii BikeFun Dealer, Test & Press Camp din România. La întâlnire au fost prezenţi majoritatea dealerilor noştri cât şi presa de specialitate din România prin redactorii Freerider.ro. Toată lumea a dorit să vadă, să atingă şi să testeze noile produse care vor fi disponibile în magazinele de biciclete începând cu ianuarie 2016.

Evenimentul este special nu doar pentru că toată lumea are ocazia să admire de aproape noile colecţii ale sezonului viitor ci le şi poate încerca, în special bicicletele, iar staţiunea Cheile Grădiştei – Fundata este printre puţinele locuri construite din România unde ciclismul de orice fel, cross country, şosea, downhill, este  la el acasă.

 

foto eveniment 2.jpg

Evenimentul a durat două zile timp în care invitaţii au putut testa bicicletele Merida 2016, a doua zi fiind rezervată prezentării colecţiilor celorlaltor  mărci pe care le reprezentăm cum ar fi Northwave, Ritchey, CST, Sigma, Bikeworkx şi BikeFun.

Disponibile pentru test au fost o serie întreagă de biciclete. De la cele de top Merida Ninety-Six dedicate curselor de cross country de la cel mai înalt nivel, la Merida One-Twenty – bicicleta cu suspensii mai mari, Merida Cyclocross, bicicletele de munte electrice BIG 7.E-LITE şi evident cursierele pentru asfalt precum Merida Ride, Scultura şi Reacto.

Pentru Merida Ninety-Six vor exista 4 mărimi de cadru ce vor folosi diametre diferite pentru roată. Astfel pentru mărimile S şi M noua Ninety-Six va fi disponibilă cu roţi de 27,5 inch. Pentru mărimile de cadru M, L şi XL bicicleta va fi vândută cu roţi 29er. Aşadar doar mărimea M va fi fabricată atât cu roţi 27,5 cât şi 29 inch.

96.jpg

Merida One-Twenty este bicicleta cea mai versatilă gândită să fie bună şi la urcare şi la coborâre. Modelul din carbon este cu 400 g mai uşor decât cel din aluminiu. Varianta pentru Trail dispune de o suspensie mai performantă şi tijă de şa reglabilă în timp ce varianta pentru Tour este mai uşoară şi optimizată pentru urcare. La fel ca la Ninety-Six şi One-Twenty va beneficia de diametre diferite la roţi în funcţie de mărimea cadrului. Vom avea astfel 27,5 inch pentru cadre S şi M şi roţi de 29 inch pentru cadre L şi XL. Pentru acest model preţurile variază între 6.900 lei şi 19.500 lei.

120.jpg

Pentru şosea oferta Merida constă în 3 modele – Reacto, Ride şi Scultura fiecare optimizată pentru o anumită treabă. Astfel Merida Reacto este bicicleta aerodinamică, Merida Ride este cursiera confortabilă, iar Merida Scultura este bicicleta uşoară. La aceste trei modele se adaugă şi cele două cursiere ultra-aerodinamice Merida Warp TT şi Merida Warp TRI destinate contratimpului şi triatlonului.

ride.jpg

Pentru Merida Scultura vor exista patru modele – CF5, CF4, CF2 şi LITE cu preţuri între 3.480 lei şi 37.605 lei. Merida Scultura 9000 este vedeta seriei fiind cea mai uşoară din lume la ora actuală cu cele 5,8 kg fără pedale şi cu echipare standard Sram RED, roţi DT SWISS Mon Chasseral Carbon Clincher şi anvelope 25mm.

scultura.jpg

Bicicletele electrice, deşi încă puţin răspândite în România, fac parte acum şi din oferta Merida. Vorbim aici de Merida BIG 7.E-LITE şi eSPRESSO STePS, ambele propulsate de motor Shimano STePS de 250W. Asistenţa dată de motor o vei primi până la viteza maximă de 25 kmh după care contează doar antrenamentul tău. Sistemul oferă trei opţiuni de asistenţă: Eco – la care primeşti o autonomie de 120 km, Normal – cu autonomie de 80 km şi High – cu autonomie de 60 km. Desigur aceste autonomii variază mult în funcţie de tipul de teren, stilul de pedalat şi temperatura de afară.

 electrica.jpg

Bicicletele pentru ciclocros vor exista în 3 variante: CC Carbon Canti (cu frâne cantilever), Cyclocross Carbon Disc şi Cyclocross Lite (tot cu frâne pe disc). Carbonul folosit va fi de nivel CF3, iar greutatea cadrului va varia între 1,1 kg şi 1,2 kg în funcţie de tipul de frână folosit. Ambele roţi vor folosi thru axle pentru rigiditate mai bună, ghidaj intern al cablurilor şi posibilitate de instalare de aripi pentru vreme rea. Preţurile variază între 4.600 lei şi 13.900 lei în funcţie de model şi echipare.

cx.jpg

La întâlnirea de la Cheile Grădiştei, am prezentat o mulţime de echipamente şi accesorii marcă proprie „BikeFun”. De la căşti şi rucsacuri la pompe, faruri, scule şi antifurturi. Avantajul acestor produse este preţul întrucât în situaţia de faţă nu ţi se va adăuga şi valoarea/prestigiul de marcă. În schimb vei primi o calitate foarte bună potrivită pentru banii pe care îi dai la schimb. Noutate este şi seria de componente pentru cockpit personalizate cu sigla BikeFun – ghidoane, pipe, tije de şa şi şei.

bikefun.jpg

CST este o altă marcă pe care compania noastră o reprezintă în România. În oferta anvelopelor CST există foarte multe modele potrivite pentru orice, de la biciclete pentru copii, la biciclete offroad şi pentru oraş. Mai puţin pentru cursiere.

cst.jpg

Nou în portofoliul BikeFun pentru 2016 sunt produsele BikeWorkx pentru întreţinere, o marcă cehească. Aşadar din 2016 veţi putea găsi în magazinele de biciclete o nouă opţiune de lubrifiere, întreţinere şi spălare a bicicletelor. BikeWorkx oferă cam tot ce ţine de acest capitol: ulei de lanţ pentru vreme uscata şi umedă, vaselină, ulei multifuncţional, soluţii pentru curăţare şi degresare, şampon şi lichid de frână DOT 4 şi Mineral.

bikeworkx.jpg

Northwave este o altă marcă puternică în portofoliul BikeFun. Echipamentul italienesc pentru ciclism Northwave oferă o gamă foarte largă de produse, de la pantofi, la tricouri, jachete şi lenjerie toate gândite să ofere performanţă şi confort maxim utilizatorului. Pentru 2016 nou este modelul Northwave Extreme disponibil atât pentru şosea, la preţul de 1.399 lei, cât şi pentru mtb la preţul de 1.400 lei.

 nw.jpg

La întâlnire de la Cheile Grădiştei a fost prezentă şi o parte din echipa NoMad Merida CST reprezentată de Daniel Sărdan, team managerul echipei. NoMad Merida CST este sponsorizată de noi prin mărcile pe care le avem în portofoliu. Vorbim aici cam de tot, de la bicicletele Merida, la echipamentul Northwave şi anvelopele CST. Ne face plăcere această colaborare şi ne onorează faptul că sportivii de la NoMad au ales produsele noastre pentru a le folosi în cele mai dificile competiţii de ciclism şosea si offroad din România şi străinătate.

nomad.jpg

Evenimentul de la Cheile Grădiştei s-a încheiat cu premierea celor mai buni dealeri din România ai mărcilor noastre. Întrucât apreciem eforturile celor care contribuie de dezvoltarea ciclismului în România ne face deosebită plăcere să recunoaştem meritele. Astfel Bella Bike Cluj Napoca, Sport Guru Bucureşti, Veloteca Bucureşti şi Două Roţi Oradea au fost premiate pentru cea mai bună activitate în 2015.

dealer 1.jpg
dealer 2.jpg
dealer 3.jpg
dealer 4.jpg
dealer 5.jpg

BikeFun Dealer, Test & Press Camp nu este doar un eveniment de prezentare al unor produse pe care pasionaţii de ciclism le vor găsi în magazinele specializate ci şi o ocazie excelentă de socializare întrucât toată lumea se întâlneşte cu toată lumea, iar graniţele dintre furnizori şi distribuitori aproape că dispar. Ai ocazia aici să discuţi într-o atmosferă informală şi relaxată nu doar despre vânzări ci şi despre cum te-ai simţit pe noua Merida 96 pe un traseu foarte dificil sau la ce concursuri ai de gând să participi anul viitor.

socializare 1.jpg

Ne bucurăm că i-am avut alături de noi pe dealerii care ne reprezintă produsele în România. Până la ediţia anului viitor vă urăm cât mai multe ture de bicicletă, vânt din spate şi vreme cât mai bună!

socializare 2.jpg

HU | RO