BikeFun Dealer, Test & Press Camp 2017

06.10.2017.

La finalul lunii septembrie 2017 a avut loc o nouă ediție a întâlnirii BikeFun Dealer, Test & Press Camp, unde au fost invitați dealerii BikeFun din România, echipa NoMad Merida CST cât și reprezentați ai presei de specialitate. Evenimentul a fost al 8lea din istoria companiei și s-a desfășurat în locația deja devenită tradițională, Cheile Grădiștei – Fundata Resort.

Scopul evenimentului este de a strânge legăturile între toate entitățile implicate în comercializarea bicicletelor, echipamentului, pieselor și accesoriilor pentru ciclism. În același timp se pot testa bicicletele noului sezon, iar socializarea este foarte importantă, acesta fiind și motivul pentru care de fiecare dată întâlnirea este una informală, unde toată lumea se simte ca acasă într-un cadru natural și familiar.

bikefun dealer camp 2017 127.JPG

Sezonul 2017 a fost unul bun pentru ciclism și din acest motiv cei mai activi dealeri BikeFun au fost premiați drept mulțumire pentru activitatea lor. Astfel, Bella Bike din Cluj Napoca este „Partenerul cu cea mai dinamică evoluție în 2017 din România”; tot Bella Bike este „Cel mai bun distribuitor al produselor Bikefun in 2017 din România”; Veloteca din București este „Partenerul cu cel mai mare rulaj în 2017 din România”; tot Veloteca este „Cel mai bun distribuitor Merida în 2017 din România”; Pro Bike din Brașov este „Cel mai bun distribuitor al bicicletelor electrice Merida în 2017 din România”; Sport Guru din București este „Cel mai bun distribuitor al produselor Northwave în 2017 din România”; Maros Bike din Cluj Napoca este „Cel mai bun distribuitor al produselor Bryton în 2017 din România”; iar Cool Bike Team din Timișoara este „Cel mai bun distribuitor al produselor CST în 2017 din România”.

bikefun dealer camp 2017 234s.JPG

NoMad Merida CST este echipa de ciclism care poartă culorile BikeFun și a mărcilor din portofoliul nostru de produse. Cicliștii și cilistele din echipă concurează de-a lungul întregului sezon la majoritatea concursurilor de ciclism din România. Aici sportivii folosesc bicicletele Merida, echipamentul Northwave, anvelopele CST și ciclocomputerele Bryton, dar beneficiază și de experiența managerului de echipă Daniel Sărdan, care se ocupă de tot ce ține de echipă. Mulțumită întregului management, dar și al produselor de top pe care sportivii le folosesc, NoMad Merida CST a reușit să aibă un excelent sezon 2017.

bikefun dealer camp 2017 233.JPG

Spre exemplu Kelemen Árpád a câștigat cam toate concursurile montane anul acesta. A ieșit victorios la Campionatele Naționale de Maraton, a câștigat și Naționalele de Cross Country Olympic și recent a câștigat Cupa României la Maraton (XCM). La Elite masculin Roșoagă Valentin a ieșit pe locul 2, după Kelemen. Stan George Cristian a câștigat la amatori general. Salomé Bondor a câștigat la feminin amatori Cupa României, dar a câștigat și ambele campionate la categoria ei. Suzi Hilbert, după ce a câștigat și ea ambele Campionate Naționale la Elite feminin, a ieșit pe 2 la Cupa României, nefiind prezentă la toate cele 5 etape. Emese Fodor, Doina Țiței, Tymy Pacurar au mai câștigat categoriile la Campionatele Naționale sau etape din Cupa României.

bikefun dealer camp 2017 234.JPG

La BikeFun Dealer, Test & Press Camp 2017 au fost prezente și o parte din noile biciclete ale sezonului 2018. Cei prezenți, dealerii, echipa NoMad Merida CST, dar și presa, au fost în măsură să le testeze pe traseele din zona Cheile Grădiștei. Vedetele au fost mtb-urile electrice însă bicicletele „normale” full suspension sau cursierele au fost la fel de apreciate.

Merida eOne-Sixty 900 este o foarte puternică bicicletă de enduro și nu ne referim (doar) la motor ci la întreaga platformă. Suspensiile de 160 mm cât și cadrul extrem de robust și echiparea de top fac din eOne-Sixty 900 o foarte competitivă bicicleta electrică pentru enduro, fapt confirmat și de presa internațională de specialitate.

bikefun dealer camp 2017 052.JPG

Robert Dobai a încercat noua Merida One-Twenty XT cu suspensii de 120 mm, o bicicletă excelentă pentru trail și all mountain. Pentru această bicicletă geometria cadrului a fost gândită în așa fel încât să ofere performanță atât la deal cât și la vale, suspensiile de 120 mm fiind suficiente atât pentru coborâri în forță cât și pentru urcări destul de solicitante.

bikefun dealer camp 2017 024.JPG

Stan George Cristian s-a jucat cu noua Merida One-Forty 800. Spre deosebire de One-Twenty, această bicicletă vine cu suspensii mai mari, de 150/140 mm fiind astfel și mai potrivită pentru viteză mare la vale. Noua One-Forty a fost gândită cu potecile de Enduro în minte, asta însemnând că dacă la vale excelează, și la deal ciclistul va simți geometria optimizată. Și aici presa internațională apreciază pozitiv noua bicicletă.

bikefun dealer camp 2017 029.JPG

Marian Marin a testat noul mtb Merida Ninety-Six 9 Team, o bicicletă de cross country full suspension extrem de performantă, arma ideală pentru orice concurs de maraton mtb și chiar cross country olimpic. Este o bicicletă foarte ușoară, doar 10 kg pentru un cadru full suspension mărime M, și extrem de agilă, geometria fiind 100% îndreptată spre competiție.

bikefun dealer camp 2017 200.JPG

Marian a încercat și cursiera Merida Reacto Team Disc, o bicicletă aerodinamică gândită să taie aerul și să ofere ciclistului performanțe excelente, în special la concursuri. Schimbătoarele electrice, dar și frânele hidraulice pe disc fac din noua Reacto un adversar de temut în orice concurs de profil, fapt confirmat și de rezultatele echipei oficiale Bahrain Merida.

bikefun dealer camp 2017 188.JPG

Tymy Păcurar este un fan înrăit al ciclocrosului. Bicicleta de concurs este Merida Cyclo Cross 5000 pe care a echipat-o custom cu componentele sale preferate. Însă la Cheile Grădiștei, Tymy a testat noua Silex, bicicleta de „Gravel” a celor de la Merida. Silex este la bază un ciclocros a cărui geometrie a fost „îndulcită” pentru a deveni mai confortabilă și mai potrivită pentru ture lungi de anduranță făcute de amatori.

bikefun dealer camp 2017 152.JPG

HU | RO