BikeFun prezintă noua lanternă Wizard

31.10.2015.

Noua lanternă pentru bicicletă BikeFun Wizard este un accesoriu pe care mulţi ciclişti îl aşteptau de foarte multă vreme. „Mică şi puternică” ar fi cea mai scurtă şi cuprinzătoare descriere a acesteia. Mai putem adăuga fără probleme şi „ieftină” dacă o comparăm cu alte produse similare şi dacă ţinem seama de ce lumină puternică face.

wizard 05.jpg

BikeFun Wizard este o lanternă de bicicleta din categoria „power lights” în sensul că dispune de acumulator extern şi oferă un flux fantastic de lumină de nu mai puţin de 1000 lumen. În cutie, care şi aceasta este de calitate premium, vei găsi lanterna, acumulatorul, două coliere din silicon de diametre diferite, încărcătorul de reţea, adaptorul pentru instalare pe cască şi instrucţiunile de utilizare, toate la doar 279 lei, unul din cele mai mici preţuri posibile de pe piaţa românească.

wizard 01.jpg
 
wizard 02.jpg

O altă caracteristică excelentă a acestei lanterne este greutatea extrem de mică. Lanterna în sine are doar 68 grame, cu tot cu colierul de fixare şi cablu, în timp ce acumulatorul are o greutate de 176 grame cu tot cu husă şi cablu. Aşadar din nou notă maximă la capitolul greutate întrucât majoritatea lanternelor de acest tip au o greutate mult mai mare datorită dimensiunilor şi acumulatorilor mai mari.

 
wizard 03.jpg
 
wizard 04.jpg

O altă bilă albă pentru noua Wizard este fluxul puternic de lumină pe care îl emite. Nu mai puţin de 1000 lumeni ies din această mică „minune”, flux ce poate fi reglat în 4 trepte: intensitate 100%, 70%, 40% şi 10%. Starea de încărcare a acumulatorului cu o capacitate de 2200 mAh este afişată pe carcasă cu ajutorul LED-urilor de culoare verde şi roşu. LED-ul principal al lanternei este de tip CREE XM-2 U2 ceea ce îi oferă această capacitate excelentă de iluminare economică.

wizard 09.jpg

Economică în sensul că acumulatorul, aparent de capacitate mică, doar 2200 mAh, îţi oferă o autonomie extrem de îndelungată. Astfel vei putea pedala încontinuu noaptea (dacă ar exista aşa ceva) nu mai puţin de 50 de ore la intensitatea minimă de 10% care şi aceasta este însă suficient de puternică pentru a-ţi lumina toate obstacolele. Dacă totuşi doreşti să pedalezi cu lanterna pornită la 100% din capacitate un acumulator plin te va ţine cel puţin 3,5 ore, timp suficient pentru a ieşi din încurcătură în cazul în care te-a prins noaptea pe traseu. Aceşti timpi de funcţionare depind însă, evident, şi de temperatura de afară.

wizard 06.jpg
 
wizard 07.jpg

Şi acumulatul în sine este de o calitate foarte bună. Acesta este de tip Li-Ion şi rezistă la cel puţin 800 de încărcări înainte de a se simţi o diminuare a capacităţii de stocare a curentului electric. LED-ul de tip CREE XM-2 U2 al lanternei este unul dintre cele mai performante de pe piaţă şi îţi va oferi nu mai puţin de 50.000 de ore de funcţionare. Asta înseamnă peste 6 ani de funcţionare continuă!

 

wizard 10.jpg

Acumulatorul se transportă într-o gentuţă specială din neopren care îl protejează şi de eventuale lovituri. Mulţumită sistemului simplu de instalare acumulatorul poate fi fixat pe bicicletă în foarte multe locuri: pe ghidon, sub pipă, pe ţeava top tube a bicicletei, pe ţeava seat tube sau chiar în buzunarul spate al tricoului tehnic dacă foloseşti lanterna instalată pe cască. Cablul este suficient de lung, iar greutatea acumulatorului este prea mică pentru a simţi ceva.

wizard 11.jpg

Farul BikeFun Wizard este robust fiind fabricat din aluminiu prelucrat CNC. Este complet ermetic şi complet rezistent la intemperii. Alături de acumulatorul său cele două sunt perfect protejate de cele mai dificile condiţii meteo. Indiferent dacă plouă, ninge sau este lapoviţă apa nu va intra în interiorul sistemului. Farul se conectează la acumulator prin intermediul unei mufe cauciucate care şi aceasta este protejată pentru a nu lăsa apa să intre.

wizard 12.jpg

Instalarea lanternei pe ghidonul bicicletei sau pe cască se face rapid mulţumită inelelor de cauciuc. În pachet vei primi două dimensiuni: unul cu diametru mai mare pentru ghidoanele oversize şi unul mai mic pentru ghidoanele normale sau pentru adaptorul ce se instalează pe cască.

Lanterna BikeFun Wizard este disponibilă la preţul recomandat de 279 lei.

HU | RO