BikeWorkX: lubrifianți și agenți de curățare

10.02.2016.
 Numele de BikeWorkX sugerează un service de biciclete, și dacă încă nu cunoști această marcă de lubrifianți, da, firma este specializată pe biciclete... 
 
 
BikeWorkX s-a dezvoltat dintr-o firmă Cehă (Nachazel), care a fost înființată acum 25 ani, iar firma specializată pe lubrifianți pentru biciclete a luat ființă în 2012. Este deosebit de important să vorbim despre departamentul de biciclete, deoarece condițiile de utilizare sunt total diferite în cazul bicicletelor decât în cazul mașinilor de exemplu. O bicicletă are  componentele mult mai expuse decât la mașini, noroiul sau alte impurități se depun mult mai ușor pe zonele sensibile și este nevoie de lubrifianți de cu totul altă natură. 
 
Randamentul și durata de viață a bicicletei poate să crească dacă totdeauna folosim un agent de lubrifiere de calitate. Știe toată lumea că și agentul de curățare trebuie să fie cel potrivit: nu se poate folosi orice detergent pentru discul de frână, lanț, etc. În oferta BikeWorkX, vei găsi toate sortimentele de produse de curățare și lubrifiere de care ai nevoie pentru bicicleta ta. 
 
Poți să alegi din mai multe produse de lubrifiere pentru lanț în funcție de domeniul de utilizare: pedalat „normal” sau utilizare în condiții extreme. Chiar și uleiul de lanț de uz comun, Chain Star Normal conferă o protecție hidrofugă, însă la  Chain Star Extrem această protecție este mult mai puternică, formând o peliculă rezistentă pe lanț pentru ca apa și noroiul să nu ajungă la metal o perioadă îndelungată chiar dacă participi la un lung maraton MTB.
 
 
În condiții extreme, atunci când râmîi fără ulei pe lanț, lanțul se degradează mai mult în 20 km decât în 1000 km în condiții normale. Merită să investești în lubrifianți care îți protejează lanțul pe o perioadă cât mei îndelungată. Produsele Chain Star asigură și o protecție anticorozivă și se pot folosi și pentru o-ring-uri.
 
Pentru condiții deosebit de uscate, BikeWorkX oferă produsul Chain Star Wax, la care, după aplicare agentul de fluidizare se evaporă iar gresarea se va efectua de pelicula uscată și invizibilă cu caracteristici de hidrofugare și cu rezistență la înaltă presiune. Deosebit de util pentru lubrifierea lanțurilor cursierelor competiționale. 
 
În oferta BikeWorkX mai există și un ulei siliconic special, în formă de spray pentru: o-ring, cabluri frână/schimbător, componentele schimbătorului, piese din plastic, rulmenți, gresare generală. Penetrează și spațiile cele mai mici, se extinde rapid pe suprafața vizată. 
 
 
La unele componente pentru gresare este nevoie de vaselină. Pentru aceste situații BikeWorkX oferă Lube Star și Lube Star White (conține teflon). Primul se utilizează pentru butuci, pedale, iar vaselina cu conținut de teflon pentru componente care necesită gresare precisă: cuvetărie, butuc pedalier, puncte pivotante.
 
În oferta BikeWorkX mai putem găsi diferite soluții de curățare, cu ajutorul cărora curățarea și îngrijirea bicicletei devine o joacă de copil. La BikeWorkX se mai găsește și ulei de frână DOT 4 pe bază minerală sub numele de Brake Star Mineral sau lichid de frână sintetic Bike Star DOT 4.
 
 
Articol de: Takács Tamás. 

 

Detalii despre produsele BikeWorkX aici.

Alte informații:  http://bikefun.ro/test-intretinere-protectie-si-lubrifiere-bikeworkx

HU | RO