Casca pentru mtb și șosea BikeFun Cobber

03.06.2018.

Casa BikeFun Cobber pentru ciclism, este o cască universală potrivită atât pentru mountain bike cât și pentru ciclism șosea. În general, la nivel de amatori, diferențele dinte căștile de ciclism în funcție de disciplină sunt mici, pentru că și nivelul de utilizare este mai redus. Și în cazul de față, BikeFun Cobber poate fi folosită cu succes indiferent dacă pleci cu mtb-ul pe potecile de munte sau ieși la o tură de antrenament pe șosea pe cursieră. Diferența principală o face cozorocul. Acesta poate fi detașat dacă ești pe cursieră sau poate fi instalat dacă ești pe mtb.

BIKEFUN COBBER (6).JPG

BikeFun Cobber este o cască potrivită pentru oricine face ciclism la un nivel începător sau mediu. Dispune de 21 fante de aerisire, opțiune care o face să fie confortabilă chiar și în zilele caniculare de vară. La interior, în partea frontală, vei găsi 6 fante de aerisire protejate cu plasă împotriva insectelor. Poate nu ți s-a întâmplat încă, însă este extrem de neplăcut să-ți intre în cască o albină, ca sa nu mai spunem de viespe. Foarte deranjant este și dacă intră o simplă muscă și începe să bâzâie la interior. Până la urmă tot trebuie să te oprești s-o scoți.

BIKEFUN COBBER (3).JPG

O specificație utilă la această cască și pe care o găsești mai rar în general, este că acest model Cobber dispune de un stop electric în partea din spate. Este util întrucât, dacă te prinde noaptea pe traseu și cumva ai uitat stopul principal al bicicletei, ești salvat de “clipăriciul” de la cască. Acesta este fixat exact peste butonul de reglare a circumferintei.

BIKEFUN COBBER (4).JPG

Fixarea pe cap se face sigur și precis mulțumită butonului rotativ de care vorbeam mai sus. Denumirea oficială a sistemului este HeadLock 4. În plus față de breteluțele reglabile care se prind sub bărbie, la spate ai acest buton. Rotind de el vei simți cum casca se strânge pe cap devenind imobilă. Pentru a o scoate, pur și simplu deșurubezi de acest buton rotativ.

BIKEFUN COBBER (2).JPG

Confortul oferit de Cobber vine nu doar de la ventilația foarte bună ci de la încă alte două specificații. Pe de o parte casca este ușoară. Din fabrica ni s-a spus că modelul Cobber are o greutate de 250 grame. De curiozitate am cântărit-o și noi și am fost plăcut suprinși să vedem că în realitate este chiar mai ușoară. BikeFun Cobber are doar 238 grame, mărimea M. Mărimea M este potrivită pentru circumferința capului de 55-58 cm. Cobber vine și în mărimile S (pentru circumferința 52-55) și L (pentru 58-61 cm).

BIKEFUN COBBER (1).JPG

O altă specificație utilă pe care o întâlnim la Cobber este căptușeala interioară detașabilă. Este evident că în timpul pedalării vom transpira. Cu timpul, dacă nu ne îngrijim casca, aceasta va căpăta mirosuri neplăcute. Din fericire căptușeala interioară a căștii poate fi scoasă și spălată manual. În acest fel prelungești durata de viață a căștii aproape la nesfărșit.

BIKEFUN COBBER (5).JPG

Construcția căștii este de ultimă generație. S-a ales această variantă pentru a-ți oferi cea mai bună protecție la cel mai mic preț. Avem așadar o construcție de tip In-Mold cu material EPS (Expanded Polystyrene, adică polistiren expandat). Nu sună prea „high-tech” însă s-a demonstrat că polistirenul se deformează eficient în cazul unui impact, absorbind corect lovitura.

BikeFun Cobber este o cască eficientă, ce dispune de multe specificații folositoare când ești pe bicicletă. Prețul este de doar 129 Lei și poate fi găsită în magazinele partenerilor noștri.

HU | RO