Colecţia de biciclete Merida Big Nine

13.08.2015.

Dacă eşti un împătimit al competiţiilor, maratonist sau sportiv de anduranţă, poţi fii sigur că viteza cea mai mare o vei atinge în şaua unui MTB hardtail. Eşti novice în domeniul MTB şi cauţi o bicicletă robustă care să aibă în acelaşi timp şi o alură sportivă? În oricare categorie te situezi, Merida Big.Nine 29er hardtail este alegerea perfectă pentru tine.

În acest mod vei avea parte de aventuri de neuitat, indiferent dacă ai optat pentru modelul din aluminiu sau cel din carbon. De când cicliştii profesionişti de la Multivan Merida Biking Team folosesc Big.Nine la competiţii, cele mai multe victorii se datorează acestei biciclete. Ciclista de top a echipei, Gunn–Rita Dahle Flesja a câștigat campionatul mondial de Maraton MTB 2013 – acum are în palmares în total nouă titluri de campion mondial. Un 29er îşi arată avantajele de necontestat la competiţiile mai lungi și la coborâri abrupte: mărimea roţilor şi lungimea mai mare a ţevilor chain stay conferă și un confort mai ridicat.

Contactul mai bun cu solul al roţilor cu diametrul de 29” pentru cicliştii orientaţi către performanţă înseamnă o direcţie mai bună, frânare mai bună și control mai bun. Bicicletele hardtail dispun de un confort deosebit în partea din spate datorat fibrelor elastice din tehnologia "Bio Fiber Damping Compound" regăsită în ţevile seat stay. Desigur nu i–am uitat nici pe fanii cadrelor de aluminiu: din 2015 noile modele Big.Nine Lite au primit un ghidon de 700 mm pentru o manevrabilitate mai bună. Modelele din aluminiu sunt realizate din tuburi noi TFS („Techno Forming System”), iar geometria a fost regândită pentru a fi mai puţin „agresive” în comparaţie cu modelele de carbon.

Merida Big.Nine Team este vârful de lance al colecţiei. Cadrul din carbon şi componentele alese pe sprânceană permit bicicletei să aibă o greutate de doar 9,3 kg! Performanţele alături de această bicicletă vor fi de neegalat, iar tu, chiar dacă nu dispui de cel mai bun antrenament din lume, vei fi surprins de cât de bine şi mai repede mergi pe această bicicletă.

Merida Big.Nine Team.JPG
Rămânând tot la categoria bicicletelor performante din carbon îţi prezentăm Merida BIG.NINE 1000 care, la o mărime de 19 inch a cadrului, are o greutate de doar 12,11 kg. Bicicleta dispune de echipare excelentă ce oferă performanţe apropiate de top însă la un preţ mai accesibil.
MERIDA BIG.NINE 1000.JPG

Merida Big.Nine Team Issue este varianta similară bicicletelor oficiale folosite de echipa Multivan Merida Biking Team. Este şi aceasta o bicicletă uşoară de doar 12,43 kg echiparea Sram oferind fiabilitatea de care orice ciclist are nevoie pe un traseu montan. Nu doar echiparea şi geometria sunt îndreptate spre performanţă însă şi culorile folosite fac parte din paleta oficială a echipei Multivan Merida.

MERIDA BIG.NINE TEAM ISSUE.JPG

Nu în ultimul rând există colecţia entry-level din seria Big.Nine. Astfel Merida Big.Nine 300 este unul din cele mai bune exemple pentru cei care doresc un 29er performant, dar la un preţ accesibil şi cu o greutate suficient de mică. Pentru o bicicletă cu cadru de 19 inch greutatea bicicletei este de doar 13,4 kg asta incluzând furca SR Suntour SR 29 XCR air LO 100, angrenajul Shimano octalink, schimbătoarele Shimano Alivio rapidfire şi frânele hidraulice pe disc Tektro Auriga.

MERIDA BIG.NINE 300.JPG

HU | RO