Culisele Merida din Taiwan – de unde vin cu adevărat bicicletele noastre?

Revista E-Mountainbike a făcut o vizită de lucru de mai multe zile în Taiwan unde a vizitat fabrica Merida. Taiwan este centrul neoficial global al industriei bicicletelor și este patria câtorva dintre cele mai cunoscute branduri din această industrie.

Poate te-ai întrebat la un moment dat dacă “Merida” înseamnă ceva, dacă vine de la numele vreunui oraș sau înseamnă ceva. Ei bine da, Merida înseamnă ceva și este chiar ceva foarte frumos. Cuvântul Merida este alcătuit din trei silabe chinezești „Me-Ri-Da” care înseamnă următorul lucru: „Me” înseamnă „frumos”, „Ri” înseamnă „confortabil”, iar „Da” înseamnă „fluid și mobil”. Așadar îți poți da seama singur acum ce semnificație deosebită are bicicleta pe care mergi, dacă aceasta este Merida.

merida (2).jpg

Fabrica Merida din Taiwan produce un milion de biciclete în fieacre an! Iar portofoliul este mai mult decât impresionant. În ultimii 5 ani au progresat foarte mult, avansând de la bicicletele de șosea și mtb, la gravel și mtb-urile electrice. Deja divizia eMTB contează în proportie de 30% la vânzări.

merida (1).jpg

Dacă producția bicicletelor Merida este localizată în Asia, centrul de proiectare și dezvoltare al brandului este amplasat în Germania. Probabil nu există combinație mai reușită decât aceasta: seriozitatea proiectării germane adăugată la seriozitatea producției asiatice.

merida (3).jpg

Producția bicicletelor Merida înseamnă o colaborare continuă ce se întinde peste continente. Din Germania pornesc proiectele spre Taiwan unde devin realitate. Aici, alți 20 de ingineri taiwanezi se asigură că cerințele echipei germane sunt implementate corect în producție. Nu e deloc ceva de neglijat având în vedere că Merida are în portofoliu peste 700 modele de biciclete.

Articolul a fost publicat în original în revista e-Mountainbike și poate fi citit în întregime aici.