Deşi Gunn-Rita Dahle este însărcinată ţelul ei a rămas Londra

02.12.2008.Campioana olimpică nu va putea participa la niciun concurs în prima parte a sezonului din 2009, dar va reintra în competiţie cu prilejul lui ˝Gunn Rita Maraton˝ organizat în nordul Italiei, la Montebelluno în  28 iunie.

În anii ce urmează vrea să scrie istorie de care nici acum nu este foarte departe, lipsindu-i doar două victorii de cupă mondială pentru a deveni cea mai prolifică sportivă de mountain bike, deţinând şi şase medalii de campionat mondial şi una de Olimpiadă.

Lunile următoare cu ajutorul Comisiei Olimpice Norvegiene, antrenamentele se vor adapta condiţiilor speciale de femeie însărcinată.Gunn-Rita Dahle Flesja şi-a prelungit contractul cu Multivan Merida Team cu incă patru ani, în idea câştigării Olimpiadei din Londra.

În acest sport a mai existat un precedent de o reîntoarcere victorioasă după un concediu de maternitate, în persoana Paolei Pezzo, care azi are 39 ani. Sportiva italiană, pe lângă rezultatele la campionatele mondiale şi cupele mondiale, are şi 2 locuri întâi la Olimpiada din Atlanta şi Sydney, iar la Athena trofeul a fost preluat chiar de Gunn Rita.

Foto: -static: Takács Tamás, -în mişcare: Vasvári Ferenc
HU | RO