Diego Ulissi pentru ciclism.ro: ”Victoria din Turul Italiei a pus capăt unei perioade negre a carierei mele”

30.11.2015.

Interviu publicat in original pe ciclism.ro

Diego Ulissi, una dintre marile speranțe ale ciclismului italian, și-a început cariera profesionistă în 2010, la Lampre-Merida, rămânând fidel echipei în ultimele 6 sezoane. În ciuda suspendării de 9 luni primite în vara anului trecut, rutierul de 26 de ani a revenit la cel mai înalt nivel în Turul Italiei, obținând un succes de etapă la Fiuggi, victorie ce l-a ajutat să fie selecționat în naționala Italiei pentru Campionatele Mondiale de la Richmond.

ULISSI-Diego foto pelotonmagazine-com.jpg
Sursa foto: pelotonmagazine.com

ciclism.ro: Diego, putem spune că revenirea ta în plutonul profesionist a fost una reușită în acest an, mai ales că ai câștigat o etapă în Turul Italiei și ai avut evoluții bune în Slovenia și Polonia?

Diego Ulissi: Victoria din Turul Italiei a pus capăt unei perioade negre a carierei mele și a reprezentat cea mai frumoasă cale de a reveni la emoțiile pe care ți le poate oferi acest sport. Îmi pare rău că nu am putut să obțin mai multe victorii în acest an, cu toate că am fost aproape în mai multe ocazii în Turul Sloveniei și cel al Poloniei. Una peste alta, a fost un sezon destul de reușit pentru mine, dar ar fi putut fi și mai bun.

Cum arată programul tău de pregătire în această iarnă? Unde vei începe sezonul 2016?

Am încheiat sezonul 2015 în Cupa Japoniei, la mijlocul lui octombrie, apoi am luat o pauză de 3 săptămâni, perioadă în care am plecat în vacanță alături de soția și fiica mea, iar recent am reînceput antrenamentele în Lugano, orașul în care locuiesc, vremea fiind propice unor ture cu bicicleta. Acum mă aflu în Toscana, iar pe 30 noiembrie mă voi alătura colegilor de la Lampre-Merida în Darfo Boario Terme, acolo unde va avea loc prezentarea echipei și unde vom pune la punct și ultimele detalii ale programului pentru 2016. Probabil voi începe sezonul în Australia, în luna ianuarie, așa cum am făcut și în anii trecuți.

Ce aspirații ai pentru sezonul viitor, vei viza exclusiv cursele de o zi sau te gândești și la clasamentul general în anumite curse pe etape?

Clasicele vor fi principalul meu obiectiv anul viitor, în special cele din Ardeni, acolo unde echipa mea va avea o abordare foarte competitivă prin Rui Costa, Polanc și mine. În plus, mă voi concentra și asupra victoriilor de etapă în cursele mai lungi.

Interviul poate fi citit integral aici pe ciclism.ro

HU | RO