Două victorii de etapă pentru Lampre în prima săptămână din Giro

23.05.2015.
Două victorii de etapă pentru Lampre în prima săptămână din Giro
 
150520 lampregiro 1
 Lampre-Merida a terminat cu rezultate excelente prima săptămână din Giro d’Italia: Jan Polanc a câștigat o etapă în șaua noii biciclete Merida Scultura, iar Diego Ulissi a fost primul la sprint cu un  Reacto.

Vineri, cu ocazia conferinței de presă a Lampre-Merida de la San Remo, nimeni nu ar fi crezut că tânărul ciclist sloven, Jan Polanc va contribui la prima victorie de etapă a echipei la Giro d’Italia 2015. Valoarea acestei victorii este amplificată de faptul că această performanță a fost atinsă la o etapă de munte care generează cel mai mare interes. Polanc a terminat primul pe distanța de 152 km între La Spezia și Abetone.
 
Giro nu a început deosebit de bine pentru echipa în culorile fuchsia: pe echipe s-a clasat pe penultimul loc. Trebuie să precizăm că această disciplină niciodată nu a fost un punct forte pentru echipa italiană. Ziua următoare, Sacha Modolo abia că a reușit să evite o căzătură și până la urmă nu a avut un cuvânt de spus în clasamentul de pe podium în ziua respectivă.  
În zilele următoare cicliștii de la Lampre-Merida (ca și Diego Ulissi) au încercat nenumărate evadări însă fără rezultat. La etapa a patra, polonezul cu multe șanse, Przemyslav Niemiec nu era în cea mai bună formă și a pierdut două minute prețioase față de adversari.
 
150520 lampregiro 2
 
Începând cu etapa a 5-a norocul a venit înapoi la echipa Lampre: 5 cicliști au evadat și au ajuns cu un avantaj considerabil după 152 km pedalați la ultima porțiune de 17 kilometrii de cățărare. Prima dată a atacat francezul experimentat, Sylvain Chavanel, însă fără mare noroc. Următorul atac a fost executat de către  Polanc care a reușit să se detașeze de pluton. El avea în față încă 10 kilometrii duri pe care le-a parcurs „da solo” și a ajuns la finish cu un avantaj de un minut jumate față de Chavanel și grupul favoriților. Pentru ca descrierea să fie completă, trebuie să precizăm că victoria a fost obținută în șaua noii Merida Scultura, care a fost prezentată publicului doar cu câteva zile mai devreme și pe care producătorul o recomandă în special pentru zonele de munte.  
 
150520 lampregiro 3
 
98th Giro d’Italia
 
Stage 5, La Spezia - Abetone: 152km
1. Jan Polanc, SVN/TEAM LAMPRE-MERIDA, in 4:09.18 hours
2. Sylvain Chavanel, FRA, + 1.31
3. Fabio Aru, ITA, st
4. Alberto Contador, ESP, st
5. Richie Porte, AUS, st
 
Momentul în care câștigă Jan Polanc aici.
… și noua bicicleta Scultura cu care a câștigt aici.
 
150520 lampregiro 4
 
După ce la etapa a 6-a și Sacha Modolo a prins un loc șase la sprint, la etapa a 7-a italienii au triumfat:  Diego Ulissi a câștigat cursa gea mai lungă de la Giro d’Italia după 264 kilometrii istovitori. Anul trecut, italianul a câștigat două etape tot aici, însă după perioada în care a avut interdicție, aceasta a fost prima sa victorie mare. Neapărat merită să detaliem acele momente care au dus la această victorie: sprintul a fost pregătit de către Roberto Ferrari și Max Richeze pentru Sacha Modolo, însă  Modolo nu a reușit să rămână în față, moment în care a apărut Ulissi din neant și a depășit toți cicliștii pedalând pe o rachetă Reacto.
 
150520 lampregiro 5
 
Stage 7: Grosseto - Fiuggi, 264km
1. Diego Ulissi, ITA/TEAM LAMPRE-MERIDA, in 7:22.21 hours
2. Juan José Lobato, ESP, st
3. Simon Gerrans, AUS, st
 
Finish-ul din etapa a 7-a aici.
 
Dacă vrei să urmărești echipa zilnic, poți aici sau pe contul de FaceBook a echipei. 


 
 

 

HU | RO