Duel! Merida eOne-Forty versus Merida eOne-Sixty testate de E-MTB

Revista E-MTB a fost încă de la început alături de echipa Merida care a creeat noile biciclete eOne-Forty și Merida eOne-Sixty. Acum, într-un test făcut în paralel, redactorii compară bicicletele și scot în evidență asemănările și deosebirile. Cel mai important însă, ne spun care sunt avantajele fiecăreia în funcție de terenul pe care te dai.

Merida-E-One-Forty-vs.-E-ONE-SIXTY-Test-Review-web-3561-1140x760.jpg

Asemănări

Ambele Merida sunt construite având la bază același cadru din carbon ce dispune de grila distinctivă de aerisire “Thermo Gate” poziționată lângă head tube. Ambele biciclete sunt propulsate de motorul Shimano Steps E8000 alimentat de bateria compactă Shimano BT-E8035. Ambele biciclete rulează pe roți diferite – 29er în față și 27,5 în spate, iar protecțiile din cauciuc de pe cadru la care se adaugă capacul special care acoperă bateria, se regăsesc pe ambele biciclete.

Diferențe

Denumirea bicicletelor este principalul indiciu în privința diferențelor. Merida eOne-Sixty vine cu o suspensie față de 160 mm și spate 150 mm în timp ce Merida eOne-Forty are 140 mm în față și 133 mm în spate.

Articolul a fost publicat în original în revista eBike-MTB și poate fi citit în întregime aici. Întreaga gamă de biciclete Merida este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți.