Electrobike a testat electricele Merida la Ruhpolding

Revista românească Electrobike dedicată bicicletelor electrice, a fost de curând în Germania unde a participat la prezentarea gamei de bicicletei Merida 2020. Redactorii au încercat mai multe biciclete, dar s-au concentrat pe trei modele: mtb-urile Merida eOne-Forty şi Merida eBig-Nine şi bicicleta de oraş Merida eSpresso.

DSCF8457.jpg

„eOne-Forty nu este gândită pentru aceleași trasee agresive pe care le poate aborda fratele mai mare”, spune Dragoş Mitroi care a încercat bicicleta pe traseele din Ruhpolding. „Însă fără griji vei putea parcurge trasee montane, fără probleme. Să nu uităm că head angle-ul este de 66.4 grade, adică doar cu un gard mai mare decât în cazul lui eOne-Sixty”.

DSCF8463.jpg

Pe lângă abilităţile bicicletelor de parcurgere a traseelor, redactorii s-au concentrat şi pe aspectul estetic sau soluţiile tehnice ingenioase, integrate pe biciclete. „Interesant este sistemul de demontare al acumulatorului”, spun ei. „Odată scos, mai scutești alte 3 kg de pe bicicletă, în caz că vrei să o folosești la liber. Cei de la Merida nu au venit cu o soluție pentru a monta încă un acumulator extra pe bicicletă, însă au preferat să vină cu o soluție de a-l înlocui foarte rapid pe cel existent”.

Articolul a fost publicat în original în revista Electrobike şi poate fi citit în întregime aici.

Bicicletele Merida sunt disponibile în România şi pot fi achiziţionate prin reţeaua noastră de comercianţi.