Enduro MTB a testat noua Merida Big.Trail 900, cu concluzii foarte bune

07.06.2016.

Un Ferrari sau un monster truck, se întreabă redactorii de la Enduro-mtb când au testat noua Merida Big.Trail 900 cu anvelope plus-size. „La o mașină așa ceva ar fi de neconceput însă la biciclete se pare că Merida a nimerit-o” mărturisesc redactorii revistei cu sediul în Sudul Tirolului. Bicicleta are un ritm fulgerător, manevrabilitate precisă, multă stabilitate pe coborâre și aderență bună pe teren dificil atunci când trebuie.

Merida-BIG-TRAIL-900-CB-14-1140x760.jpg

„Merida a știut exact cum să exploateze avantajele unei biciclete hardtail pe urcări”, spun redactorii de la Enduro MTB. „Anvelopele plus-size de 2.8 oferă tot timpul suficientă tracțiune pentru roata spate. Chiar și cu cadrul acesta destul de rigid din aluminiu, anvelopele ajută mult la confort”. La confort contribuie și pipa scurtă de 35mm care ofera o poziție compactă.

Merida-Big-Trail-900-Review-CB-2-1140x760.jpg

În timpul testelor bicicleta a fost încercată alături de mai multe modele full suspension. „Este greu de crezut, însă noua Merida Big.Trail 900 se ținea extrem de bine în spatele bicicletelor cu suspensii față-spate”, adaugă la recenzie redactorii germani. Ei continuă spunând că „echiparea bicicletei dispune de un cockpit înalt lucru care oferă o poziție foarte bună de pedalat. Dacă cumva terenul devine și mai extrem, geometria are suficiente rezerve pentru a nu pierde aderența roții față la vale”.

Merida-Big-Trail-900-Review-CB-6-1140x760.jpg

Concluzia revistei dedicată disciplinei enduro este cât se poate de pozitivă. „Echipara bine gândită și manevrabilitatea echilibrată sunt ideale pentru trail. Dacă ești în căutarea unei biciclete hardtail versatile, care oferă o doză decentă de confort atunci înseamnă că citești recenzia corectă”.

Articolul a fost publicat în original pe Enduro MTB și poate fi citit în întregime aici.

Merida-Big-Trail-900-Review-CB-4-1140x760.jpg

HU | RO