Freerider a testat noua Merida Big Trail 800, și le-a plăcut!

14.05.2017.

Apărute deja de două sezoane, roțile de 27.5+ au început să aibă un succes enorm pe piață: aderența fantastică și confortul extraordinar oferit de anvelopele de 2.8-3.0 inch, care permit rularea cu o presiune destul de scăzută, oferă control foarte bun în cele mai bune condiții. În plus, chiar și fără suspensie pe spate, lucrurile sunt extrem de controlabile și distractive.

Redactorii au testat pe potecă noul mtb Merida Big Trail 800 echipată cu anvelope Maxxis Rekon 27.5×2.8 care “oferă o aderență foarte bună pe ambele direcții”, la urcare și la coborâre. Senzația de control a fost deplină așa cum spun și redactorii în recenzia publicată pe site: „senzația fantastică apare odată urcat în șa.

merida_big_trail_800_00002_resize.jpg

Cu o presiune aleasă corect, în jur de 1 bar, bicicleta rulează ușor peste obstacole, amortizând din anvelope aproape total pietrele mici”, povestește Horațiu Câmpian care a testat bicicleta. „Cum, pentru a coborî este nevoie întâi să ajungem sus, am atacat niște pante serioase cu oarecare emoții că voi eșua. Nici poveste de așa ceva, anvelopele late agățându-se perfect de solul uneori destul de sfărâmicios și propulsând bicicleta fără probleme în sus, ajutată fiind de transmisia cu rapoarte foarte bune”.

Concluzia testului este pozitivă și ne bucurăm că noua Big Trail va aduce zâmbetul pe buzele cicliștilor: „o zi cu un 27.5+ este de neuitat”, mărturisește Horațiu. „Merida Big Trail 800 oferă toate caracteristicile necesare pentru ca experiența să fie perfectă”.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider și poate fi citit în întregime aici.

HU | RO