Freerider a testat noua Merida One-Twenty 9.XT Edition, iar rezultatele sunt foarte bune

14.06.2017.

Revista Freerider.ro a testat noul full suspension 29er Merida One-Twenty 9.XT Edition. Bicicleta a fost încercată într-o mulțime de situații, iar rezultatele vorbesc de la sine. „E clar că aceste biciclete își trag rădăcinile dintr-un centru de proiectare aflat în Germania, condus cel mai probabil de o brigadă de nemți”, spun redactorii în cadrul recenziei. „Fără artificii de design, cadrul este de-un albastru aprins, care drept să spun arată mai bine în realitate decât în fotografii. De asemenea, țevile sunt destul de fine pentru cât de masivă este bicicleta, oferindu-i un aspect atletic”.

merida-one-twenty-9.xt-edition-2017-1.JPG.jpg

Trecând mai departe s-a măsurat în laborator rigiditatea cadrului din aluminiu și s-a comparat cu cea obținută la un cadru de carbon. „Rigiditatea este impresionantă pentru un full”, se precizează în articol. „Valoarea obținută în laboratorul nostru fiind de 68.1 Nm/grad, apropiată de unele cadre din carbon (despre care știm deja că flexează mai mult decât cele din aluminiu). O rigiditate care chiar se simte pe traseu, mai ales când pedalezi la deal ridicat din șa”.

merida-one-twenty-9.xt-edition-2017-2.JPG.jpg

Însă un full suspension la vale își arată adevărata valoare, iar redactorii au sesizat acest aspect. „La vale bicicleta se schimbă radical, transformându-se într-o mică bestie. Suspensia înghite cam orice fel de denivelare la care te gândești, la toată povestea asta aducându-și contribuția desigur și roțile de 29 de inch, cu anvelope de 2.35 pe care le-am umflat la doar 1.8 bar”, mărturisesc redactorii de la Freerider în timp ce bicicleta era intens testată. „Nu am simțit niciun moment să deschid amortizorul complet, ci l-am lăsat pe treapta intermediară”.

merida-one-twenty-9.xt-edition-2017-9.jpg

Concluzia Freerider este pozitivă și încurajatoare pentru cine caută un full suspension 29er cu suspensii de 130 față și 120 spate. „Merida One-Twenty 9.XT Edition este una dintre puținele variante pe care le-am avut anul acesta la test, care să fie supercapabilă la vale, dar și foarte decentă la urcare. Greutatea este mai mult decât acceptabilă, căci vorbim despre un full”, spun redactorii pe fila de test. „Pentru moment, acestă bicicleta rămâne una dintre cele mai polivalente pe care am avut ocazia să pedalez”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici.

HU | RO