Gunn-Rita Dahle Flesja a obținut al zecelea titlu de Campion Mondial!

27.06.2015.

Deși în cazul doamnelor nu este frumos să vorbim despre vârstă, în cazul fenomenului numit Gunn-Rita Dahle este clar că la 42 de ani nu este deloc obosită. Doamna din Norvegia în Val Gardena (Italia) și-a obținut al zecelea titlu de Campion Mondial. Ciclista de la Multivan Merida Biking Team și-a completat palmaresul cu încă o victorie   impresionantă. 

15jun30 GRDF 1

 

 

Distanța de 60 km la un maraton MTB nu pare mult, însă pe pista Sellaronda Hero aflată în Dolomiții din Tirolul de Sud, este brutal de dur, cu patru urcușuri mari și o diferență de nivel de parcurs de 3400 m pe o distanță relativ scurtă. Nu trebuie să ne mire că Gunn-Rita Dahle Flesja înainte de competiție s-a exprimat cu precauții:

Parcurgerea Sellaronda Hero este grea, trebuie ieșit pentru o perioadă lungă din zona personală de confort dacă vrei să urci pe podium. Eu personal, respect cățărările lungi și abrupte. Pentru această competiție m-am antrenat suficient, am încredere în forțele mele chiar și în aceste condiții. Dacă nu intervine nimic, voi putea lupta pentru un loc pe podium.

 

15jun30 GRDF 2

Adversarii norvegiencei au putut simți pe pielea lor cum este când Gunn-Rita Dahle Flesja pedalează cu toată forța. Ciclista de la Multivan Merida Biking Team a dominat competiția feminină de la start până la finiș.

„Am atacat imediat după start pentru ca în rest să pot înainta în ritmul meu personal și să imprim și celorlalți acest ritm. Această tactică a funcționat atât de bine încât la a doua cățărare am rămas singură.”

În acest moment Gunn-Rita deja avea un avans de 1:15 minute față de urmăritoarea ei cea mai apropiată, Annika Langvad. Trecând de pasul Pordoi și Sella și ajungând mai aproape de finișul din Val Gardena, distanța între ea și urmăritori s-a tot mărit, ajungând în final la mai mult de trei minute.

„Desigur, al zecelea titlu de campion mondial este deosebit de important pentru mine, un mare vis a devenit realitate. Știam că viteza mea la coborâri este mai mare decât cea a urmăritorilor mei ce îmi asigura o încredere în mine și mai mare. La ultima cățărare am suferit cumplit deja, însă cred că și restul cicliștilor s-a simțit la fel azi.”
 
15jun30 GRDF 3

Victoriile de Campionat Mondial la maraton - Gunn-Rita Dahle Flesja: Val Gardena, Italia (2015). Kirchberg, Austria (2013), Villabassa, Italia (2008), Oisans, Franța (2006), Lillehammer, Norvegia (2005), Bad Goisern, Austria (2004).

Victoriile de Campionat Mondial la XCO: Rotorua, Noua-Zelandă (2006), Livigno, Italia (2005), Les Gets, Franța (2004), Kaprun, Austria (2003).

15jun30 GRDF 4

 Rezultatele de la Campionatul Mondial MTB, femei 60 km, de la Val Gardena:

1. Gunn-Rita Dahle Flesjå, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, 3:34:13 h

2. Annika Langvad, DEN, + 3:18 minute

3. Sabine Spitz, GER, + 9:26 minute

 

 

HU | RO