Gunn-Rita Dahle Flesjå își lansează propria echipă Merida Gunn-Rita

18.01.2017.

Cariera norvegiencei Gunn-Rita Dahle Flesjå este fără egal. De peste 20 de ani ea a făcut parte din scena elitelor mtb. Astăzi regina mtb-ului dorește și mai mult! După ce echipa Multivan Merida Biking Team din care făcea parte, s-a desființat la finalul lui 2016, Gunn-Rita a continuat să concureze la cel mai înalt nivel. Distribuitorul norvegian Merida - Stians Sport AS, a profitat de ocazie și împreună cu Merida i-a oferit norvegiencei susținerea pentru înființarea unei echipe UCI pentru următoarele două sezoane.

team_gunn-rita03.jpg

Cariera Gunn-Ritei este unică. Ea a început să concureze în 2002 alături de Merida și a fost în echipa Multivan Merida Biking Team încă de la început. De-a lungul carierei Gunn-Rita a câștigat 10 titluri de Campionat Mondial, 8 Campionate Europene și 29 curse de Cupă Mondială. Ea este cea mai de succes ciclistă mtb de Cupă Mondială din toate timpurile.

Pentru următoarele două sezoane ea va concura pentru propria echipă Team MERIDA Gunn-Rita. Ea va deține și organiza echipa împreună cu Stians Sport AS, Merida și cu echipa națională a Norvegiei.

Gunn-Rita este ciclistă profesionistă încă din 1995. Ea este una din cele mai de succes atlete ale Norvegiei, indiferent de sport. De-a lungul carierei sale de 20 de ani ea a fost încoronată drept cea mai de succes ciclistă mtb. Ea a câștigat 28 de titluri internaționale de campionat pentru Norvegia.

În ultimii ani Gunn-Rita și-a împărțit viața între ciclist profesionist și mamă. Împreună cu soțul și antrenorul ei Kenneth Flesjå, a perfecționat rețeta pentru succes.

2016 a fost un sezon bun pentru norvegiancă însă și foarte dificil. La Campionatele Mondiale din Nove Mesto ea a căzut imediat după start. Rănile căpătate i-au afectat antrenamentul multe săptămâni și i-au afectat pregătirile pentru Olimpiada de la Rio.

După dezamagirea de la Campionatele Mondiale, Gunn-Rita și Kenneth au decis să continue la nivel profesional pentru încă două sezoane. Pentru 2017 se vor concentra exclusiv pe cross country însă norvegianca își va face timp și pentru ciclism șosea. Ea dorește să se califice pentru Campionatele Mondiale din Bergen de la sfarșitul lunii septembrie.

HU | RO