Haine de top: Northwave 2018

10.10.2017.

Paletă și mai colorată și soluții high-end de la producătorul italian. 
 
Northwave este o întreprindere de familie care se bazează pe tradiție și implementează tehnologiile cele mai avansate fără să renunțe la valorile care s-au acumulat în timp. Accentul se pune pe produsele de calitate, însă, pe lângă modelele bine conturate în alb și negru, culorile vii câștigă teren atât la pantofii de ciclism cât și la haine. 
 
 
Pantofi de ciclism Northwave
 
Tehnologia XFrame care a fost prezentată anul trecut la pantofii de șosea Extreme RR și care are caracteristica de a se mula pe picior fără să existe puncte de presiune, în oferta pentru 2018 va fi prezentă la mai multe modele. Esența acestei tehnologii este că „șiretul” având un traseu complex, în momentul în care este strâns, nu apar acele puncte neplăcute de presiune. La prima încercare a unui pantof cu acest sistem, putem avea sentimentul că am încălțat șosete de compresie: nu există nici un punct care să ne jeneze. Această tehnologie vine în combinație cu sistemul de închidere proprietar SLW2 pentru o echipare și dezechipare rapidă.  
 
 
Pantofi MTB
 
ETot această tehnologie a primit și modelul Northwave Ghost XC. Pentru a completa necesitățile unui pantof MTB, a mai primit pentru talpă cauciuc Michelin iar materialul de suport pentru talpă este Hyperlight XC carbon. Acest model are toate șansele să fie desemnat cel mai bun pantof MTB 2018, însă există și un model economic pentru marea masă a cicliștilor: Northwave Ghost XCM. La prima vedere, acest model economic este foarte greu de diferențiat de fratele mai mare: diferența constă în lipsa cauciucului Michelin (este echipat cu cauciuc normal) și în loc de talpă full carbon are doar întărituri din carbon. În partea superioară a pantofului nu prea există diferențe de menționat. 
 
 
 
 
Pantofi de șosea
 
Northwave Extreme RR (Road Race) este pantoful de top a mărcii: încorporează tehnologie inovativă, confort de lux și randament ridicat în timpul pedalării. Partea superioară a pantofului are o grosime de doar 0,5 mm(!). Va veni cu două branțuri – primul pentru cei cu piciorul normal iar al doilea pentru cei cu piciorul mai îngust. Randamentul pedalării este asigurat de talpa full carbon și are un indice de rigiditate de 15,0! Cu cât acest număr este mai mare cu atât rigiditatea este mai ridicată. Pentru marea majoritate a pantofilor de șosea, talpa are un index de rigiditate între 6-9.
 
 
La pantoful de ciclism Northwave Revolution va fi prezentă tehnologia patentată Anatomical Arch Support (AAS). În zona tălpii se găsește un element intern pe bază de TPU, care în urma presiunii și a căldurii generată de laba piciorului, va lua forma arcuirii tălpii pentru a oferi un sprijin maxim.
 
 
Pantofi de ciclism pentru iarnă
 
În oferta Northwave 2018 subliniază recomandarea lor de a utiliza în sezonul rece pantofi de ciclism pentru iarnă(!) și nu bocanci. Noile modele sunt confortabile și arată de parcă pantofii de ciclism pentru vară ar fi primit prelungiri pentru glezne, din material moale tip neopren.  Nu mai trebuie purtat pantofi ultra rigizi și greu de încălțat nici în perioadele reci. Desigur, acești pantofi au primit căptușeală călduroasă și din partea de jos au fost eliminate fantele de aerisire pentru ca pedalatul să rămână o plăcere chiar și la temperaturi de – 15 grade, fără să înghețe piciorul. Toate modelele de pantofi de ciclism pentru iarnă de la Northwave sunt echipate cu membrană Gore-Tex® (Pique, sau Koala). Northwave Extreme RR GTX și Northwave Extreme XCM GTX au sistem de închidere cu tehnologia XFrame, iar Northwave Flash GTX și Northwave Raptor GTX oferă aceleași condiții de confort într-o prezentare economică. Amândouă modelele sunt disponibile și în versiunea Arctic, versiune care este concepută pentru cei friguroși, cu membrană extra călduroasă Gore-Tex® Koala.
 
 
 
Pantofi de ciclism pentru cicloturism și oraș
 
Northwave Terrea Plus este asemănător modelului Northwave Outcross însă a fost proiectat pentru pedalat în oraș sau în stil hobby pe teren. Modelul se prezintă în culori vizibile, cu talpă Michelin, închidere cu cataramă prin rotire și arici. 
 
 
 
Haine Northwave
 
Tricouri de ciclism, mănuși, șepci și șosete în același stil, pentru un look unitar. Pentru un pantof de calitate se cade purtarea hainelor pe măsură: Northwave are în ofertă întreaga gamă de îmbrăcăminte. În oferta Northwave 2018 putem să ne întâlnim cu o droaie de culori și combinații de culori: de la culori mai puțin observabile până la stil banană sau de cafea, oferta parcă nu are limite. După părerea mea, culorile sunt alese cu mult bun gust, dau impresia de tineresc și nu cad în desuetudine după un sezon de pedalat. Adevărat că din pantaloni doar modele negre există, însă asta poate să însemne că se pot asorta cu toate celelalte haine.
 
 
 
 
 Articol de: Simon Adam, apărut în Mozgasvilag.

 

HU | RO