În continuare rezultate bune pentru Lampre-Merida în Emisfera sudică

23.01.2016.

Echipa Lampre-Merida se află în formă foarte bună deja din ianuarie. La Tour Down Under Diego Ulissi a ratat la mustaţă victoria de etapă pe care a obţinut-o aici în 2014, iar la Tour de San Luis Ilia Koshevoy a obţinut o bună poziţionare pe 5 la prima etapă cu finiş pe vârf de munte.

În timp ce în Europa iarna este în plină desfăşurare în emisfera sudică condiţiile meteo sunt perfecte pentru ciclism şi concursuri. La Tour Down Under etapa a 2a a dispus de acelaşi finiş ca în 2014 când a câştigat Diego Ulissi. Nu-i de mirare că echipa Lampre-Merida avea aşteptări mari pentru această etapă în timp ce colegii de echipă au făcut tot ce au putut pentru a-l aduce în condiţii bune la începutul căţărării finale. Din păcate lui Diego i-au mai lipsit doar câţiva centimetri pentru a câştiga. În acelaşi grup fruntaş au mai fost şi colegii de echipă Louis Meintjes şi Tsgabu Grmay.

tdu_s2_bettiniphoto_ulissi_sprint_02_resize.jpg

Din păcate la următoarea etapă Lampre-Merida nu s-a mai descurcat la fel de bine. Diego Ulissi şi Louis Meintjes au pierdut contactul cu grupul fruntaş pe căţărarea Montacute terminând etapa la 22 secunde după câştigătorul zilei. Aşa cum era de aşteptat etapa a 4a s-a finalizat cu sprint. Însă datorită ritmului intens în care s-a desfăşurat întreaga etapă sprinterii au încetinit înainte de final.

tdu_s2_bettiniphoto_ulissi_sprint_01_resize.jpg

În Argentina, la Tour de San Luis, Roberto Ferrari nu a putut juca un rol decisiv în sprintul etapei cu numărul 2. Lupta a fost strânsă până spre final când Ferrari nu a mai avut loc să intre în top 10, terminând pe 11. În etapa a 3a plutonul nu şi-a dozat bine forţele şi drept rezultat unul din cei patru ciclişti care au atacat a putut să reziste până la final obţinând victoria.

tdsl_s4_bettiniphoto_koshevoy_climb_resize.jpg

Prin Matej Mohoric şi Ilia Koshevoy Lampre-Merida a avut doi ciclişti în primul grup urmăritor. O zi mai târziu cursa se îndrepta spre prima etapă cu finiş pe vârf de munte la Cerro el Amago. Pentru mulţi ciclişti din Europa o asemenea urcare lungă este pur şi simplu prea mult în ianuarie însă Ilia Koshevoy a dovedit contrariul. În ciuda faptului că antrenamentele şi le-a făcut în mare parte pe pistă sau mtb în Belarus, el a demonstrat o performanţă puternică pe întreaga căţărare terminând etapa pe locul 5 fiind şi cel mai bine clasat ciclist care nu este din America de Sud. La general Koshevoy a urcat pe 9.

tdsl_s4_bettiniphoto_koshevoy_finish_resize.jpg

HU | RO