Încălţămintea off-road de la Northwave

30.06.2015.

Ciclismul off road solicită mai mult bicicleta. Trebuie să fii atent la teren şi să nu depăşeşti nivelul experienţei pe care o ai pentru a nu se întâmpla accidente. Însă la fel de solicitată este şi încălţămintea pe care o foloseşti întrucât nu de puţine ori trebuie să mai şi împingi bicicleta dacă nu chiar să o cari în spate. Dacă nu împingi la deal, dar în schimb ştii să negociezi bine virajele în viteză la vale, sunt situaţii când chiar te sprijini pe piciorul din interiorul curbei pentru a întoarce mai eficient. Sunt momente când încălţămintea trebuie să reziste!

Northwave a lansat o serie întreagă de pantofi pentru offroad gândită special să reziste rigurozităţii traseelor aflate în afara asfaltului. Proiectaţi să semene cu clasicii bocanci de munte aceştia de faţă sunt mult mai uşori, mai confortabili şi mai eficienţi decât verii lor folosiţi la turele de picior cu rucsac în spate.

Vârful de gamă îl reprezintă pantofii NW Dolomites EVO, singurii pantofi din colecţie care susţin şi protejează inclusiv glezna. Dolomites EVO sunt incredibil de robuşti însă nu se simt deloc grei atunci când trebuie să mergi pe lângă bicicletă. În plus talpa este fabricată de cunoscutul producător de anvelope Michelin. Cei 126 de ani de experienţă a permis francezilor să creeze inclusiv o talpă pentru ciclism care oferă aceeaşi aderenţă perfectă pentru care sunt cunoscute anvelopele Michelin. Partea superioară a pantofilor este uşoară şi aerisită în timp ce călcâiele şi vârful sunt puternic protejate. Închiderea se face convenabil prin şiret blocat cu un întrerupător special la care se adaugă o cureluşă velcro pentru securitate suplimentară. Dolomites EVO sunt aceste zile în teste la Freerider.ro şi în curând vom avea verdictul lor în privinţa acestor pantofi.

dolomites evo.JPG

Următorul în gamă este Northwave Spider 2, un pantof care beneficiază de aceeaşi tehnologie a tălpii Michelin, dar la care nu mai avem protecţia gleznei. Dacă la Dolomites avem talpa Michelin Rock’R, la Spider s-a instalat talpa Michelin X–Crossbow cu un profil diferit. Închiderea este la fel de eficientă alcătuita fiind din şiret şi velco, partea superioara devenind foarte aerisită şi sudată prin căldură pentru a se elimina zonele îngroşate ce pot deveni incomode. Călcâiul dispune de protecţie şi un sistem suplimentar care atenuează şocurile.

spider 2.JPG

Northwave Matrix este pantoful all terrain destinat entuziaştilor care apreciază cu adevărat turele în natură. Talpa X–Crossbow nu mai este produsă de Michelin însă şi aceasta dispune de proprietăţi şi performanţe similare, dar la un preţ mai accesibil. Partea superioara a pantofilor este fabricată din plasă pentru o aerisire bună şi confort sporit în timp ce protecţia pentru călcâie este păstrată. La fel rămâne şi sistemul special de amortizare şi atenuare a şocurilor venite asupra călcâiului. Northwave Matrix dispune şi de husă de protecţie specială inclusă.

matrix.JPG

Doamnele şi domnişoarele bicicliste sunt la fel de importante. Ştim că piciorul de damă este diferit aşadar şi Northwave MATRIX WMN sunt diferiţi. Construcţia este similară, talpa X–Crossbow fiind şi aici prezentă însă forma generală este modificată pentru a oferi confortul necesar ciclistelor. Închiderea se face cu şiret plus arici branţul fiind special pentru freeride. Acest branţ mai generos asigură un confort sporit atunci când sportiva trebuie să meargă mai mult pe jos. Northwave MATRIX WMN dispun de husă inclusă pentru protecţie.

matrix wmn.JPG

Northwave Escape EVO sunt cei din urmă pantofi din gamă. Deşi nu oferă aceleaşi sisteme avansate ca celelalte modele din colecţie şi aceştia sunt confortabili şi cât se poate de potriviţi pentru începători. În plus şi preţul este cu mult mai prietenos. Închiderea lor este la fel de eficientă făcându-se cu şiret şi arici însă lipseşte sistemul de atenuare a vibraţiilor pe care îl regăsim la calcai la celelalte modele. Cu toate acestea branţul de tip freeride şi partea superioara cu plasă oferă tot confortul de care ar avea nevoie ciclistul.

ESCAPE EVO.JPG

HU | RO