Inovaţiile Merida pentru 2016 – Partea întâi

18.08.2015.

Sezonul 2016 va fi excelent! Aşa că ia ghidonul de coarne, urcă-te pe pedale şi descoperă noile biciclete Merida. Nu vei afla doar despre Scultura, în acest moment cea mai uşoară cursieră din carbon din lume ci şi despre mtb-uri, bicicletele ciclocros şi despre bicicletele de damă sau cele asistate electric. Gama mtb prinde avânt mulţumită reintroducerii full-ului pentru cross country Ninety-Six care va fi disponibilă cu roţi de 29 şi 27,5 inch. La fel ca şi consacrata One-Twenty rafinată mulţumită unui nou cadru de carbon.

Super sportivul Merida Cyclo Cross Carbon adaugă ambiţii serioase pentru această gamă în timp ce doamnele şi domnişoarele pot privi cu încredere spre îmbunătăţirile aduse modelului de damă Juliet ce dispun de o suspensie de 100mm şi de o geometrie regândită pentru mai multă încredere şi confort. În plus 2016 aduce bicicletele electrice cu transmisia Shimano STePS. Modelul de oraş eSPRESSO cât şi mtb-ul electric BIG.SEVEN eLITE beneficiază de o autonomie foarte mare mulţumită inovaţiilor de la Shimano.

MERIDA NINETY-SIX

Este întoarcerea unei legende! Prima generaţie Ninety-Six a fost una din cele mai de succes biciclete full suspension de curse pentru cross country, dar care a trebuit să facă loc succesoarelor Ninety-Nine şi Big Ninety-Nine. Pentru 2016 bicicleta revine mai puternic ca niciodată. Având un cadru cu o greutate sub 1,8 kg şi dezvoltată în colaborare cu cicliştii profesionişti de la Multivan Merida Biking Team, este ideal echipată să facă faţă celor mai dificile trasee de XC. Această minune inginerească este pe bună dreptate cea mai inovativă bicicletă full suspension construită de Merida. Pentru 2016 există şi noul concept „Size Specific Wheeling” prin care bicicleta este disponibilă în variantele cu roţi de 29 sau 27,5 inch în funcţie de înălţimea ciclistului şi stilului său de pedalat.

96.jpg

Toate nivelurile de cadre dispun nu doar de geometria adaptată la concursuri ci şi de link-ul din carbon al suspensiei. Acesta este inima excelentei suspensii neutre la pedalare, suspensie optimizată pentru noile transmisii 1x. Având aproximativ 100mm suspensie spate, care poate fi blocată pentru cele mai dure sprinturi, şi furca de 100mm, Ninety-Six este cu adevărat dedicată sportivilor pasionaţi de cross country. Modelul de top Team dispune chiar şi de furca super-performantă RockShox RS-1 folosită în cursele de Cupă Mondială! În plus noul sistem „Smart Entry” de ghidare al cablurilor asigură ghidarea internă a acestora fără a permite nici un zornăit intern în timpul pedalării agresive.


MERIDA SCULTURA

„Sculptura” împinge graniţele tehnologiei şi redefineşte limitele bicicletelor de şosea din carbon extrem de uşoare. Cu o greutate de doar 690g modelul de top CF5, împreună cu furca din carbon, obţine o greutate de sub 1 kg. Iar asta nu este tot: confortul şi aerodinamica ajung la un nou nivel. Ţevile „NACA Fastback”, care au la bază studii realizate de NASA cât şi teste realizate de Merida în tunelul aerodinamic, au fost folosite prima dată pe bicicletele Merida pentru contratimp. Dar de ce să nu se bucure şi ceilalţi ciclişti de aceste performanţe aerodinamice? O altă optimizare aerodinamică constă în relocarea frânei spate care se află acum în spatele rulmentului pedalier.

scultura.jpg

Aceste două specificaţii permit cursierei Scultura să vină „periculos” de aproape ca performanţe aerodinamice de cursiera aero Merida Reacto. Noua poziţionare a frânei aduce şi un beneficiu colateral – confort îmbunătăţit. Eliminarea punţii dintre cele două ţevi seat stay permite un flex orizontal mai mare care contribuie la un confort sporit alături de anvelopele de 28mm. Ţeava head tube şi zona bottom bracket extrem de rigide permit bicicletei să se comporte ca un fulger! În concluzie modelul 2016 Scultura reprezintă nivelul de top absolut creat în Germania de echipa R&D de la Merida.

MERIDA ONE-TWENTY CARBON

Peste 400 grame au fost eliminate din noul model 2016 din carbon, bicicleta „categorică” cu suspensii de peste 120mm pentru trail. Acest lucru a fost posibil folosindu-se un nou cadru din carbon în timp ce spatele este în continuare din aluminiu. În acest fel noua One-Twenty păstrează caracteristicile agresive ale unei biciclete din aluminiu, caracteristici care au făcut această bicicletă să fie cunoscută drept cea care arată ce se poate face. La fel ca la modelul Ninety-Six bicicleta dispune de conceptul „Size Specific Wheeling” fiind oferită în versiunile cu roţi de 27,5 sau 29 inch. Roţile mai mici o fac să fie mai jucăuşă pe traseele virajate sau mai stabilă în timp ce roţile mai mari tind să o facă mai potrivită pentru turele mai lungi, de anduranţă. Şi One-Twenty 2016 dispune de sistemul „Smart Entry” de ghidare a cablurilor.

 120.jpg


MERIDA CYCLO CROSS CARBON

Această bicicletă va fi cea mai râvnită şi mai de temut la linia de start în sezonul care urmează. Având un nou cadru din carbon de doar 1050 grame noua Cyclo Cross Carbon nu este doar extrem de uşoară ci şi fantastic de uşor de pus în mişcare pe traseele dificile de CX. Zonele extrem de rigide din zona angrenajului pedalier şi headset (la care se adaugă steerer-ul conic) permit o direcţie extrem de precisă şi viteză fulgerătoare de reacţie. Aceste specificaţii sunt susţinute şi de noua furcă din carbon cu ax de 15mm şi ghidaj intern pentru conducta hidraulică a frânei faţă.

cx.jpg

Pe spate vei găsi axul de 12mm pentru rigiditate extremă şi aliniere perfectă a frânei de fiecare dată. Nu trebuie să-ţi mai pese de condiţiile meteo super dificile sau schimbări dese de roată în timpul concursurilor! Alte elemente de noutate pentru Merida Cyclo Cross Carbon 2016 includ ghidaj complet intern al cablurilor, compatibilitate cu transmisiile 1x11 şi, pe modelul de top, anvelope tubulare.


MERIDA JULIET

Pe lângă designul de sine stătător separat şi special, şi echiparea bine gândită modelele de damă hardtail Juliet sunt iubite datorită unui detaliu special – geometria. Cărei bicicliste nu i-ar plăcea o bicicletă care să-i ofere confort însă şi o suspensie de 100mm? Încrederea este cuvântul magic, iar Juliet inspiră foarte multă. Înălţimea de încălecare a fost redusă şi mai mult pentru colecţia 2016.

juliet.jpg

În concluzie forma unică a ţevii top tube nu doar oferă bicicletei Merida Juliet acea imagine sportivă unică însă îmbunătăţeşte sentimentul de libertate din partea ciclistei. Finalmente Juliet va fi disponibilă în varianta cu roţi de 26 inch şi 27,5 inch pentru a deveni cât mai versatilă.

HU | RO