José Antonio Hermida și Joaquim Rodríguez se întorc la ABSA Cape Epic 2018

17.01.2018.

După ce au participat împreună pentru prima dată la acest maraton în 2017, legenda mtb Jose Hermida și starul la șosea Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, vor participa din nou în 2018 la maratonul mtb pe etape din Africa de Sud, ABSA Cape Epic, în culorile echipei Merida Factory Racing.

002_resize.jpg

În ciuda faptului că José și Joaquim sunt prieteni buni, antrenându-se des împreună, a durat totuși mult până când au reușit să se organizeze și să participe împreună la Cape Epic. La ediția 2017, după câteva etape concurate la nivel foarte bun după care se clasau în Top 10, echipa a terminat la final pe un excelent loc 18 la General. Este ceva foarte impresionant având în vedere că Joaquim este de fapt ciclist de șosea, el intrând în contact cu mtb-ul doar cu câteva luni înainte de concurs.

001_resize.jpg

Însă pentru 2018 cei doi vor fi și mai bine pregătiți fiind nerăbdători să participe, iar la categoria Elite, îmbrăcați în echipamentul special Bahrain Merida Pro Cyclin Team. Jose și Joaquim vor concura pe excelentele biciclete mtb full suspension Merida Ninety-Six Team, de atât de multe ori dovedite în concurs a fi câștigătoare de podiumuri.

003_resize.jpg

Urmărind un program similar celui de anul trecut, echipa va participa mai întâi la câteva concursuri premergătoare marelui maraton, pentru a vedea care este nivelul antrenamentului. Principala pre-cursă pentru Jose Hermida este Andalucía Bike Race.

HU | RO