Mașinăria Lampre-Merida: atunci când pornește tăvălugul…

15.06.2015.
Pentru singura echipă WorldTour din Italia, Lampre-Merida, aceste ultime săptămâni au adus cele mai multe victorii a sezonului: la Giro d’Italia s-au acumulat patru victorii, săptămâna trecută și Rui Costa a marcat la Dauphiné, iar Kristijan Durasek are o victorie în Elveția!
 
    În ultima noastră relatare despre Giro ne-am oprit la victoriile tânărului Jan Polanc din Slovenia și a lui Diego Ulissi. La data respectivă, sprinterul echipei, Sacha Modolo doar avansa în clasament. Ulterior a reușit să obțină două victorii de etapă și în acest fel echipa Lampre-Merida are patru victorii. Cu acest rezultat echipa cu tricourile fuchsia în clasamentul pe echipe la Giro a obținut binemeritatul loc doi după Astana Team. 
 
150616 lampre 2

Jan Polanc
 
 
150616 lampre 3
 
Diego Ulissi
 
150616 lampre 4
 
Sacha Modolo
 
Az eSăptămâna trecută a început pregătirea pentru Tour de France, celebrul Criterium du Dauphiné, unde portughezul Rui Costa a intrat în bătălie pentru clasament general. În zona puternic muntoasă , căpitanul echipei  Lampre-Merida a ieșit învingător la etapa a 6-a.
 
150616 lampre 6
 
Rui Costa
 
A Deși în zona muntoasă finală, victoria a fost impiedicaă de Froome (câștigătorul din 2013 a Tour de France), portughezul tot a pășit pe podium pe locul trei la general.
 
150616 lampre 7
 
Rui Costa
 
Pentru ultima etapă m-am așezat la start cu gândul că pot să fiu mulțumit cu rezultatul de la Critèrium du Dauphinè. După trei victorii în lanț la Tour de Suisse, în acest an am ales Dauphiné și am și câștigat o etapă, iar la general eram pe locul patru. Podiumul nu era foarte departe dar eram conștient că  Intxausti va merge puternic. În timpul cursei m-am concentrat asupra drumului, am dozat energia pentru finish, mai ales la ultima cățărare, unde viteza impusă a fost foarte mare.Când am observat că Intxausti are probleme, am accelerat și puteam să fiu atent și la Yates care era foarte aproape de mine în clasamentul general.La final am reușit să urc pe podium. Mulțumesc coechipierilor mei pentru suport și pot să afirm că această echipă și la Tour de France poată să aducă multă satisfacție!” – a declarat Rui Costa.
 
150616 lampre 1
 
Rui Costa  – de trei ori învingător  – de această dată a lipsit motivat de la Tour de Suisse însă  Lampre-Merida nu a rămas fără victorii nici aici! Croatul Kristijan Durasek (învingător în turul Turciei) a trecut primul linia de sosire la etapa a 2-a după ce a ajuns într-un mic grup de evadați care s-a format în timpul parcurgerii zonei muntoase. Durasek a atacat pe ultimii kilometrii și a reușit să lase în urmă și acest grup.
 
150616 lampre 5
 
Kristijan Durasek

 

HU | RO