Merida a lanast noua BIG.TRAIL cu anvelope Plus Size

21.05.2016.

La perss camp-ul Merida, desfășurat la Albstadt în 2016 special dedicat bicicletelor de munte, compania a prezentat în premieră noua bicicletă BIG.TRAIL echipată cu noua dimensiune de anvelope „plus size”. Aceste anvelope nu sunt „fat”, dar sunt totusi late, dimensiunea lor fiind de 27,5x2.8 inch, dimensiune maxim acceptată de cadru.

GD240270_Merida Albstadt 2016.jpg

Scopul acestei biciclete este clar – mersul tare, în special la vale, pe poteci. Bicicleta este un hardtail, ceea ce înseamnă simplitate și eficiență. Însă simplitatea nu inseamnă lipsă de performanță ci dimpotrivă. Începând cu cadrul, acesta are o greutate de doar 2,101 g (mărime M) cu tot cu celelelate accesorii cum ar fi colierul tijei de șa, urechea schimbătorului spate, axul roții spate și protecțiile țevilor chain stay și down tube.

GD240520_Merida Albstadt 2016.jpg

Noua dimensiune „Plus” oferă tracțiune și aderență mai bună pe traseu ceea ce se traduce prin siguranță mai bună, dar și distracție mai multă. Alte caracteristici specifice unei biciclete de trail full suspension, dar pe care le regăsim la acest nou hardtail, sunt țeava top tube realizată prin tehnica de hidroformare – pentru a obține o înălțime de încălecare cât mai mică, zona rulmentului pedailer forjată și cu montanți ISCG 05 integrați. În general acești montanți sunt sudați ulterior, însă la Merida sunt disponibili din start.

GD240687_Merida Albstadt 2016.jpg

Bicicleta este modernă din toate punctele de vedere. Transmisia este dedicată sistemului 1x, așadar nu avem schimbător față. Ghidarea cablurilor este internă fapt care oferă bicicletei nu doar un aspect elegant și curat ci și o protecție suplimentară cablurilor și conducelor hidraulice. Axul spate este de tip Boost, rulment pedalier este BB92.

GD240637_Merida Albstadt 2016.jpg

Geometria oferă ciclistului o poziție alungită și joasă pentru stabilitate totală și performanță maximă. Este o geometrie ce se aseamană mai mult cu cea a bicicletelor full suspension decât cu cele hardtail. Unghiul furcii este foarte agresiv cu cele 67,5 grade, în timp ce țevile chain stay sunt foarte scurte la 427,5 mm, lucru care oferă bicicletei manevrabilitate supremă. Toate dimensiunile de cadre pentru bicicleta Merida Big.Trail sunt echipate cu pipe de 35 mm care se potrivesc perfect cu țeava toptube lungă.

GD240678_Merida Albstadt 2016.jpg

Lățimea ghidonului este de 760mm pentru control perfect pe traseu în timp ce jantele sunt tubeless ready și hookless. Cursa suspensiei față este de 130 mm.

HU | RO