Merida a lansat noile BIG.SEVEN și BIG.NINE

29.05.2016.

La prezentarea de presă desfășurată la Albstadt, anul acesta, Merida a prezentat noile variante ale bicicletelor mtb cross country hardtail Big.Seven și Big.Nine, bicicletele cu roți de 27,5 inch respectiv 29. Au fost prezenți peste 55 de jurnaliști care au reprezentat 20 de țări, inclusiv România, și 35 de publicații. Evenimentul a avut loc în același weekend cu etapa de Cupă Mondială UCI, ocazie cu care jurnaliștii au putut testa bicicletele în condiții reale de concurs.

GD240560_Merida Albstadt 2016.jpg

Cele două biciclete au fost îmbunătățite, geometriile au fost aduse la zi, iar greutățile reduse. Big.Nine a fost regândită în așa fel încât să facă față cu brio oricărui traseu de cross country în același timp oferind confort mai bun. Big.Seven a urmat aceeași direcție oferind aceleași avantaje fiind însă îndreptată spre ciliștii de înălțime mai mică.

GD240439_Merida Albstadt 2016.jpg

Pentru cele două modele de biciclete există o mulțime de opțiuni de cadre și echipări pentru a satisface toate bugetele.

Îmbunătățirile aduse modelelor curente merg dincolo de performanță și țin inclusiv de aspectele estetice. Spre exemplu ghidarea internă a cablurilor oferă bicicletelor un aspect mult mai îngrijit. În plus, mulțumită lipsei cablurilor pe exterior, mai puțin noroi se va lipi acum de bicicletă.

merida big-nine big-seven 02.jpg

Însă de multe ori cablurile interioare înseamnă și mult zgomot. Pentru a anula acest efect Merida a echipat la interior, noile biciclete, cu ghidaje speciale care anulează vibrațiile produse de cabluri.

merida big-nine big-seven 03.jpg

Pentru performanță și actualizarea geometriei cadrele dispun acum de țeavă head tube mai scurtă cu 1 cm. Motivul este acela de a așeza mai multă greutate pe roata față permițând astfel unui ciclist experimentat să ia viraje super agresive și pentru a urca mai ușor. În același timp țevile chain stay au fost scurtate cu 7mm pentru a oferi bicicletei și mai multă manevrabilitate pe potecă.

GD240503_Merida Albstadt 2016.jpg

Nou pentru 2017 este și alungirea reach-ului cu nu mai puțin de 25 mm. Acest lucru, în combinație cu o pipă scurtă (Jose Hermida folosește o pipă de 80mm, iar înainte folosea una de 110) plasează ciclistul mai bine pe bicicletă îmbunătățind astfel manevrabilitatea.

GD240531_Merida Albstadt 2016.jpg

Greutatea a fost și ea scazută. Avem astfel o greutate totală de doar 1005 grame pentru un cadru de carbon de nivel CF5. Cadrul în sine are 900 grame (mărime M, roți 29 inch). Se adaugă ghidajele pentru acces intern al cablurilor – 8 grame, urechea schimbătorului spate – 17 g, ax spate DT – 76 grame, colier tijă de șa – 10g, protecție țeavă chain stay – 6 grame, protecție țeavă downtube – 15 g.

GD240565_Merida Albstadt 2016.jpg

Cele două biciclete, Big.Nine și Big.Seven pentru cross country, sunt disponibile în două variante de cadru din carbon si aluminiu. Gama culminează cu nivelul CF5, carbonul folosit la bicicletele oficiale ale echipei Multivan Merida Biking Team, biciclete focusate foarte mult pe greutate mică și rigiditate. 

HU | RO