Merida Mission Road 4000 (2020) testată de Freerider

Revista Freerider.ro a testat recent noua cursieră Merida Mission Road 4000, model destinat sezonului 2020. În primul rând cifra 4000 ne indică materialul din care este fabricat cadrul, și anume carbonul. Asta deja sugerează poziția high-end ocupată de această bicicletă.

01.jpg

„Mi s-a părut genul de bicicletă pe care poți fără probleme să pedalezi ore în șir, de dimineața până seara, fără să te obosească datorită poziției”, spune Horațiu Câmpian care a testat bicicleta. „Pe urcări, cadrul din carbon își arată rigiditatea și bicicleta răspunde bine la pedalatul în picioare, fără să flexeze”.

02.jpg

Bicicleta s-a comportat bine nu doar în natură ci și prin traficul urban. „Culmea, acolo m-a impresionat cel mai mult! Cu manevrabilitatea excelentă și cu anvelopele late și rezistente, mi s-a părut arma perfectă de strecurat în viteză mare prin trafic”, mărturisește Horațiu.

Însă cadrul pare a fi cu adevărt o operă de artă, Merida nefiind mulțumită să producă un simplu cadru de bicicletă. „Primul lucru ce pot să îl spun despre cadru e că este absolut superb! Liniile elegante, forma cursivă, zona extrem de masivă a monoblocului dă senzația unei biciclete extrem de serioasă. Lucrul mi-a fost confirmat și de alți împătimiți ai ciclismului care l-au văzut. Pur și simplu e o bicicletă elegantă”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întrergime aici.

Merida Mission Road 4000 are un preț recomandat de 10.500 lei și este disponibilă în rețeaua noastră de comercianți. Cursiere Mission Road este dispinibilă și în varianta 400 cu cadru din aluminiu, la prețul recomandat de 7.190 lei.