Merida NINETY-SIX vedeta următorului sezon, 2016

23.11.2015.

În primăvara lui 2015 Merida a profitat de Cupa Mondială UCI la Cross Country desfăşurată în Albstadt, Germania, pentru a prezenta presei noua bicicletă full suspension pentru cross country şi maraton Merida NINETY-SIX.  Cu aceeaşi ocazie ciclişti de elită din echipa Multivan Merida, precum  José Hermida şi Gunn-Rita Dahle Flesjå au fost şi ei prezenţi pentru a răspunde întrebărilor ziariştilor privind părerea lor despre noua bicicletă.

merida NINETY-SIX 2016 01.jpg

„Noua NINETY-SIX, care ne aduce atât de bine aminte de o alta bicicletă de succes Merida, a fost construită în strânsă legătură cu pro-riderii de la Multivan Merida”, spune Jürgen Falke, managerul departamentul R&D Merida. Dacă ceilalţi ciclişti de la Multivan Merida precum Thomas Litscher şi Ondrej Cink au concurat cu succes pe cealaltă bicicletă performantă full suspension 29er, Merida NINETY-NINE, José Hermida şi Gunn-Rita Dahle Flesjå cereau ceva mai apropiat de stilul lor de pedalat şi concurat. „Drept consecinţă informaţiile primite de la Thomas şi Ondrej au fost la fel de folositoare ca cele primite de la Gunn-Rita şi Jose”, a mai spus Jurgen Falke.

merida NINETY-SIX 2016 02.jpg

Şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare are motive bune de satisfacţie de vreme ce noua bicicletă full suspension a fost folosită cu succes de cicliştii Multivan Merida la etapa de Cupă Mondială din Albstadt.

Atunci când este comparată cu NINETY-NINE noua NINETY-SIX dispune de un ampatament mai scurt şi în acelaşi timp un reach mai lung. „Una din cerinţele cicliştilor a fost să primească o bicicletă agilă care să strălucească pe traseele moderne de Cupă Mondială, dar care în acelaşi timp să ofere securitate maximă şi control pe coborârile rapide”, explică Jurgen.

merida NINETY-SIX 2016 03.jpg

Cadrul noii NINETY-SIX 2016 dispune de un număr impresionant de noutăţi cum ar fi noile tehnici de fabricaţie care ajută la micşorarea greutăţii cadrului la doar 1.700 grame (mărime M şi fără shock). Sau noua tehnologie „Smart Entry” care permite o ghidare internă perfectă a cablurilor, furtunurilor hidraulice şi a cablurilor electrice. Cinematica noii NINETY-SIX a fost optimizată pentru noua generaţie de transmisii 1x11. În funcţie de specificul fiecărei ţări noua bicicletă va fi disponibilă cu roţi de 29 inch şi suspensii de 96 mm şi cu roţi de 27,5 inch şi suspensii de 109 mm. „Mulţumită conceptului Size Specific Wheeling cicliştii indiferent de înălţime  vor găsi noua NINETY-SIX perfectă pentru nevoile lor întrucât noua cinematică va asigura spatelui bicicletei performanţă ridicate indiferent de mărimea roţii folosite”, spune Jurgen Falke referitor la mărimile diferite de roţi folosite la noua bicicletă.

HU | RO