Merida One-Sixty 600 testată în sezonul 2019

Încă de la începutul anului revista Freerider.ro testeaza noua Merida One-Sixty modelul 600, mtb-ul gândit special să exceleze la concursurile de enduro.

prim-contact-merida-one-sixty-600-04.jpg

Disciplina enduro mtb a explidat în România în ultimul an. Foarte mulți au renunțat la bicicletele de downhill și au trecut la enduro. În plus, mulți alți pasionați au avansat de la mtb-ul obișnuit de cross country spre enduro mtb, motivul fiind că acesta din urmă oferă mai multă aventură.

Andrada Cardas (2).jpg

foto: Andrada Cardas


De asemenea și numărul de concursuri de gen a crescut, dovada clară fiind Cupa Națională de Enduro care cuprinde anul acesta nu mai puțin de 7 concursuri. Nu în ultimul rând și Facebook-ul este plin de poze de la concursuri sau ture de acest tip – enduro și aventură. Redactorii Freerider.ro au avut primul contact cu acestă bicicletă în toamna lui 2018, iar de atunci au folosit-o constant la toate concursurile de mtb enduro din România.

mihai leu_resize.jpg

foto Mihai Leu

Modelul 600 este cel mai ieftin din gama One-Sixty însă asta nu înseamnă că nu este o bicicletă bună sau nepotrivită pentru concurs. „Este perfectă și gata de concurs imediat ce o scoți din cutie”, spune Dan Mazilu, redactorul Freerider care testează bicicleta. „Am folosit-o deja la 7 concursuri și câteva ture și nu am găsit nimic ce aș schimba la ea. De banii pe care îi dai primești totul dintr-un foc.”

foto Alexandru Mitu (1).jpg

foto Alexandru Mitu

Nici greutatea nu este mare. „La 15 kg, pentru un mtb de enduro mărime M și cu cadru din aluminiu, greutatea este absolut decentă”, spune Dan Mazilu. „Echiparea este la fel, entry-level, dar total suficientă pentru a face enduro la nivel chiar competitiv. Este suficicient să dau două exemple: transmisia Sram NX Eagle 1x12 și tija de șa Merida reglabilă hidraulic. La acestea se adaugă geometria cadrului, care este una modernă și adaptată traseelor tehnice de azi.”

foto Cristina Ion 3.jpg

foto Cristina Ion

Până la finalul sezonului mai sunt încă două concursuri la care bicicleta va fi testată după care redactorii vor publica recenzia lor.

foto mihai leu (1).jpg

foto Mihai Leu

Gama Merida One-Sixty este alcătuită din patru modele: variantele 600 și 800 cu cadru din aluminiu și variantele 4000 și 6000 cu cadru din carbon. Merida One-Sixty 600 are un preț recomandat de 11.500 lei și poate fi găsită în rețeaua noastră de comercianți.