Merida One Twenty 7.800 (2015)

10.05.2015.

Ai în față unul dintre cele mai importante modele produse de Merida, fiind popular în special pe piața din Vest. În Germania mai ales, acest model este unul foarte căutat, prin urmare producătorul a trebuit să vină cu o nouă variantă reproiectată și mult îmbunătățită. Ceea ce s-a și întâmplat.

merida-one-twenty-7-800-2015-9_resize.jpg

Față de modelul anterior, bicicleta rulează acum pe roți de 27.5 inch, geometria cadrului a fost ușor modificată și abundă în elemente de confort. Suspensia a primit de asemenea modificări importane, iar multe dintre componente sunt mai performante decât cele instalate pe modelul anilor anteriori. Să vedem deci, de ceea ce este capabilă această bicicletă.

merida-one-twenty-7-800-2015-1_resize.jpg

Cadru/Pe traseu

O modificare fundamentală este reprezentată de montarea amortizorului de spate. Acesta este poziționat pe verticală, ca la modelul anterior, însă nu mai este prins de down tube ci este un full floater în adevăratul sens al cuvântului, fiind montat între un rocker arm (în partea superioară) și bascula asimetrică (în partea inferioară). Astfel, suspensia beneficiază de doi pivoți mai mari, în preajma seat tube-ului și doi mai mici, în ambele capete ale seat stay-ului. Ce semnifică toată această descriere? O suspensie de spate care lucrează mai lin, oferă mai mult confort și (în teorie) o eficiență mai mare la pedalat, deși nici acest model nu reușește să elimine kickback-ul pedalei complet.

Articolul in intregime poate fi citit in original pe Freerider.ro

Detalii tehnice și preț aici.
 

HU | RO