Merida One-Twenty câștigătoare la Cape Epic 2019

Abia lansată vara trecută, noua Merida One-Twenty a fost bine primită atât de presa din domeniu cât și de cicliști. Doi dintre cicliști, care s-au obișnuit repede cu noua bicicletă “bună-la-toate”, au fost José Antonio Hermida și Joaquim 'Purito' Rodríguez. Cei doi au folosit bicicleta de când a fost lansată, dar au fost implicați inclusiv la crearea ei, bicicleta 29er de cross country și trail cu suspensii de 120 mm.

2019-03-26-cape-epic-2019-pro-bike-check_resize.jpg

Când a venit vremea să se hotărască ce bicicletă vor folosi la ABSA Cape Epic 2019, nu a fost nicio suprinză că echipa a ales modelul One-Twenty. „Suntem complet convinși că One-Twenty este bicicleta viitorului”, spune Jose. „Această mașinărie super-versatilă este pe același palier cu bicicleta cu suspensii de 100 mm, având aproximativ aceeași greutate, dar stabilitate mai bună, oferind mai multă siguranță, accelerație fulgerătoare și foarte multă distracție, mai ales când traseul devine dificil”.

Acum că noua Merida One-Twenty a câștigat categoria Master la General la ABSA Cape Epic 2019, incluzând și cinci victorii de etapă plus prologul, bicicleta a dovedit clar că este „arma” potrivită pentru traseele dificile, cum sunt și la Cape Epic.

Pentru maratonul din Africa de Sud, José și Purito au făcut câteva mici modificări la modelul Merida One-Twenty 9000 pe care l-au folosit, acesta devenind mai potrivit pentru provocările unei curse lungi de o săptămână. Cu toate astea bicicleta a rămas foarte mult legată de modelul de serie.

Gama One-Twenty este alcătuită din biciclete cu cadre din aluminiu sau carbon și cu echipări variate având prețuri care încep de la 7.690 lei pentru modelul entry-level One-Twenty 9.500, și încheind cu 34.500 lei pentru modelul de top One-Twenty 9.9000.