Merida Road Press Camp 2016

12.04.2016.

În aprilie 2016 s-a desfăşurat în Kortrik, Belgia, press camp-ul anual Merida. Este primul din cele două pe care compania le organizează. Acesta, din Belgia, a fost dedicat bicicletelor de şosea în timp ce al doilea, care are loc în mai în Germania, este dedicat mtb-ului.

În Belgia Merida a prezentat noua cursieră cu frâne pe disc Scultura Disc. Este un nou concept introdus recent pe piaţă însă pe care Merida îl apreciază introducându-l deja în producţia de serie.

merida road press camp 2016 03_resize.jpg

Noua cursieră Merida Scultura Disc dispune de această echipare cu frâne pe disc, echipare testată şi aprobată inclusiv de cicliştii echipei oficiale Lampre-Merida.

La press camp jurnaliştii au fost invitaţi să participa inclusiv la o tură de 70 km pe traseul original al cursei Paris-Roubaix, pentru a testa noile frâne, dar şi confortul noului cadru Scultura. Bicicleta a fost extrem de solicitată întrucât cei 70 km au inclus şi 12 sectoare de piatră cubică din celebrul traseu.

merida road press camp 2016 02.jpg

Redactorul Dan Mazilu, de la Freerider.ro, a fost prezent la eveniment şi a participat la toate testele pe care Merida le-a organizat. Dan a redactat un material amplu despre avantajele şi dezavantajele frânelor pe disc instalate pe bicicletele de şosea. Articolul poate fi citit integral aici.

merida road press camp 2016 01.jpg

foto Daniel Geiger

HU | RO