Merida Speeder 400 testată de Freerider.ro

Revista românească de ciclism Freerider.ro a testat noul Speeder 400 de la Merida, bicicleta de oraș destinată sezonului 2020. Bicicleta face parte din categoria “fitness” în sensul că dispune de echipare și geometrie sportivă, dar adaptată la nevoile urbane.

recenzie-test-merida-speeder-400-2020-04.jpg

Bicicleta este practic o cursieră la care s-a instalat un ghidon „flat” și al cărei cadru a fost modificat în așa fel încât să fie utilă în oraș. Mai precis se pot instala anvelope late în cadrul noii Speeder și există montanți unde poți fixa portbagaje spate, dar și față.

„Merida Speeder 400 este foarte sprintenă. Este efectiv o cursieră „în haine de oraș””, spune Dan Mazilu, redactorul Freerider.ro care a realizat recenzia. Transmisia de cursieră o face rapidă în timp ce ghidonul flat și îngust îi permite să fie manevrabilă în trafic.

recenzie-test-merida-speeder-400-2020-05.jpg

Însă Merida nu s-a axat doar pe eficiență când a creeat noua Speeder. „De apreciat la această bicicletă este și estetica, dar și eleganța”, spune Dan. „Totul este ghidat prin interiorul cadrului: cablurile schimbătoarelor cât și conductele hidraulice ale frânelor. Poate părea un detaliu de neglijat și într-adevăr nu ajută cu nimic la obținerea unui randament mai mare în timpul deplasării. Însă regula de azi a lumii în care trăim, este că obiectele de care ne folosim nu trebuie să fie doar utile ci și frumoase”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freeride.ro și poate fi citită în întregime aici. Merida Speeder 400 are prețul recomandat de 5.490 lei și este disponibilă în rețeaua noastră de comercianți. Merida Speeder model 2020 este disponibilă de asemenea, în variantele 100 la prețul de 3.390 lei, 300 la prețul de 4.490 lei, Limited la prețul de 4.790 lei și 500 la prețul de 5.690 lei.