Merida Speeder – „stră” fulgerul urban

26.03.2017.

 

Revista Freerider.ro a încercat nouă bicicletă de fitness Merida Speeder 500. Nu a fost un test propriuzis ci mai mult redactorii au încercat să vadă cât de bine se descurcă cu o astfel de bicicletă în oraș, locul de joacă specific pentru aceasta bicicletă, alături de turele lungi de trekking. Dorința era justificată de faptul că seria Speeder înseamnă o combinație între o bicicletă de șosea și una mtb. De la fiecare s-a luat ce era mai bun pentru a rezulta un Speeder.

merida-speeder-500-01.jpg

Este însă posibil ca un asemena tip de bicicletă să nu te atragă, indiferent de motive. Totuși dacă gândești în perspectivă și îți analizezi nevoile vei începe să înțelegi de ce este Speeder o bicicletă multițuncțională. "Pe mine m-au convins vreo două motive", spune Dan Mazilu, redactorul care a redactat testul. "Viteza foarte mare pe care o poți prinde. E un avantaj pentru că ești ca un fulger, ții pasul cu traficulDe fapt mergi mult mai repede decât mașinile. În al 2lea rând geometria de mtb pe mine mă avantajează, este mai confortabilă."

merida-speeder-500-03.jpg

Însă nu doar geometria, eficiența în trafic și confortul contează. Pentru randament maxim este nevoie și de o echipare pe măsură, cum ar fi frânele hidraulice pe disc și schimbătoarele eficiente specifice de cursieră.

merida-speeder-500-06.jpg

Dar mai sunt și alte beneficii. "O asemenea bicicletă, cursieră adaptată la oraș, vine și cu alte avantaje. Spre exemplu ghidonul care este mai îngust decât la mtb, pentru a încăpea printre mașini, dar mai lat ca la cursieră, pentru stabilitate mai bună. 61 cm în cazul lui Speeder în comparație cu 72 cât găsești la mtb, sau în jur de 45 cm la cursiere", concluzionează Dan Mazilu.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro și poate fi citit în întregime aici.

merida-speeder-500-09.jpg

 

HU | RO