Merida va lansa în mai un nou hardtail din carbon

09.03.2016.

La începutul lui 2016 a fost surprins în cadrul Cyprus Sunshine Cup un nou hardtail pentru Cross Country de la Merida, aflat momentan în stadiul de prototip. Jose Hermida și Gunn-Rita Dahle Flesja au concurat pe aceasta bicicletă. Mai mult de atât, pe noua bicicletă a fost observată şi nouă versiune a furcii SID, de la Rock Shox.

 

noua merida carbon hardtail 13.jpg

Este deja obişnuit ca la început de an majoritatea companiilor să testeze în concurs prototipuri ale bicicletelor ce urmează a fi lansate în sezonul respectiv. Bicicletele sunt încercate de însuşi membrii echipelor, ei fiind primii care le testează în condiții extreme și al căror feedback este luat în considerare la dezvoltarea ulterioară a bicicletelor.

noua merida carbon hardtail 12.jpg

Informaţiile oficiale sunt confidenţiale la această dată, dar din imagini se observă forma nouă a ţevilor setatstay care sunt acum foarte înguste, aplatizate. Acestea se întrepătrund cu ţeava seat tube formând o structura mai rigidă. În plus în zona rulmentului pedalier se poate observa forma mai voluminoasă a cadrului care are acelaşi rol de îmbunătăţire a rigidităţii.

noua merida carbon hardtail 11.jpg

Pentru 2016 bicicletele nu vor mai fi dotate cu furcile RockShox RS1 ci cu un nou model Sid lansat recent de RockShox. Unul din motivele pentru care RS1 nu este aşa apreciat în curse este modul mai dificil de a schimba roata în cazul unei pene la care se adaugă şi greutatea puţin mai mare în comparaţie cu o furcă normală.

Vă mai ţinem puţin în expectativă până în Mai când noua bicicletă va fi lansată oficial.

Via MTB News

HU | RO