Nibali urcă în clasament la Turul Spaniei!

29.08.2017.

După victoria de etapă din Andorra, Vincenzo Nibali arată performanțe constante de-a lungul primei săptămâni din Turul Spaniei, Vuelta a España. Un nou podium în etapa 11 îl aduce pe căpitanul echipei Bahrain Merida Pro Cycling Team pe locul 2 la General.

După ce a obținut locul 3 la General în Turul Franței în mai, Nibali a venit în Spania pentru a se lupta pentru un nou podium de Grand Tour. Înainte de a începe concursul pariurile îl vedeau plasat al 2lea în spatele învingătorului din Turul Franței, Chris Froome. După 9 etape și prima zi de pauză Nibali se află pe 4 la General. Pe cățărările scurte și deseori foarte abrupte din prima săptămână căpitanul echipei făcea tot posibilul să anuleze atacurile rivalilor săi cu puteri mai explozive.

unnamed.jpg

Însa cea de-a 2a săptămână din Vuelta arată mai promițător, cu cățărări mai lungi care i se potrivesc. Surprinzător, Nibali a cedat în fața unor rivali la finalul etapei 10, în ciuda profilului diferenței de nivel a etapei care i se potrivea.

Însă doar o zi mai târziu Nibali și-a luat revanșa. Într-o lungă și ploioasă zi, echipa l-a trimis mai întâi pe Giovanni Visconti să testeze apele. De-a lungul finalului etapei, care a conținut două cățărări lungi, patru cicliști s-au dovedit a fi mai puternici, inclusiv Nibali. Mai mult, sicilianul a atacat pe ultimii 2 km dorind victoria. Pe final a fost ajuns din urmă, iar poziția ocupată a fost locul 3.

La General însă Nibali este acum pe locul 2 la doar 1:19 minute în spatele lui Chris Froome. Per 3 este Esteban Chaves la 1:14 minute în spatele său. Cum următoarele 10 etape oferă cățărări mai lungi și mai grele, specialitatea lui Nibali, situația arată foarte promițător.

HU | RO