Nicio bicicletă fără un fond de jantă bun de la BikeFun!

18.04.2018.

Fondul de jantă este una din cele mai subapreciate componente ale bicicletei. Pe cât de insignifiantă pare, pe atât de importantă este. Practic bicicleta nu poate funcționa fără un fond de jantă bun. De ce? Pentru că aerul din anvelopă nu ar rămâne la locul lui fără acest fond de jantă. Sau, în cazul în care folosești cameră, aceasta s-ar sparge mult mai ușor în dreptul găurilor pentru spițe.

bikefun rim tape fond de janta 04_resize.JPG

Indiferent că vorbim de sistemul clasic cu cameră sau cel modern tubeless, fondul de jantă este obligatoriu. Excepție avem doar atunci când janta este tubeless direct din fabrică (UST), nu mai există găurile pentru spițe, iar anvelopa se montează direct pe jantă. În toate celelalte situații, fondul de jantă este obligatoriu.

bikefun rim tape fond de janta 01.JPG

Fondul de jantă de la BikeFun este disponibil în mai multe variante. Pentru a le folosi mai facil și diferenția ușor, am ales un cod de culori. Avem astfel variantele: verde, galben, roșu și albastru.

bikefun rim tape fond de janta 03.JPG

Roșu este pentru mtb-urile cu roți 29er. Aici avem două dimensiuni pentru ETRTO: 18x622 și 20x622. Varianta verde este pentru anvelopele clasice de 26 inch. Și aici avem două variante: 18x559 și 20x559. Modelul albastru este pentru roțile de cursieră. Variantele aici sunt: 14x622 și 16x622. În cele din urmă avem modelul galben destinat roților mtb de 27,5 inch. Varianta disponibilă aici este 18x584.

bikefun rim tape fond de janta 05.jpg

Fondul de jantă BikeFun este extrem de ușor, doar 17 grame per rolă, iar prețul foarte prietenos, doar 13 lei indiferent de model.

bikefun rim tape fond de janta 02.JPG

HU | RO