Northwave Rainskin Shield, testată de Freerider.ro

17.12.2017.

Rainskin Shield este jacheta de top de la Northwave, pentru turele de bicicletă făcute pe ploaie, indiferent de anotimp. Jacheta este construită folosind cele mai noi și avansate tehnologii în domeniu, cum ar fi membrană H2O Flex cu protecție 10.000 mmHg la apă, procesul de fabricație P4Dry™ sau tehnologia S.Café®. Într-un articol publicat pe Freerider.ro, redactorii au testat jacheta într-o multitudine de situații, însă mai ales pe ploaie.

02.JPG

S-a remarcat în primul rând greutatea mică a jachetei, doar 151 grame. O greutate mică înseamnă că jacheta nu va deveni o povară de transportat în buzunarul tricoului atunci când nu e folosită. „Jacheta este în primul rând extrem de subțire și implicit ușoară, cu doar 151 grame. Este subțire, iar asta înseamnă că nu ține și de cald. Este gândită să fie doar o barieră între tine și vânt plus ploaie”.

01.JPG

Fiind făcută să ofere protecție maximă pe ploaie, Rainskin Shield este construită în acest sens. „O specificație care mi-a plăcut este spatele lung, care se prelungește și peste șezutul tău. În felul ăsta stropii de la roată te vor uda mai puțin”, spun redactorii care au realizat recenzia.

03.JPG

Deși este important de știut care sunt pe hârtie caracteristicile produsului, și în viața reală jacheta a performat foarte bine. „În natură jacheta s-a comportat excelent. Am testat-o în două situații distincte: pe ploaie rece și pe vreme rece, dar uscată. Pe ploaie, evident că apa nu a intrat la câte „sisteme” de protecție are”. Însă spectaculoasă a fost capacitatea jachetei de eliminare a transpirația. „Impresionant a fost cum transpirația ieșea din jachetă. Asta s-a observat mai ușor când am folosit jacheta pe frig, dar fără ploaie. Pe suprafața textilă exterioară a sa se formau broboane mici de umezeală, interiorul jachetei era umed, dar următorul strat de haine era uscat sau doar foarte puțin umed”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită integral aici.

HU | RO