Noua cască Bikefun Edge oferă confort ș i protecție

18.05.2016.

 

Ciclismul este un sport deosebit de frumos intrucat mersul pe bicicleta te duce prin locuri mult mai greu accesibile, fie ca mergi cu masina sau pe jos. In plus bicicleta iti ofera nu doar cicloturism ci si acces la concursuri unde poti incerca sa iti depasesti propriile limite.

In fiecare situatie insa ai nevoie de protectie, iar cea mai importanta protectie este casca. Acesta este motivul pentru care Bikefun a lansat noua casca de ciclism Edge gandita sa ofere aceeasi protectie fie ca faci ciclism de sosea, offroad, fie ca esti intr-o tura de cicloturism sau in drum spre serviciu.

IMG_7847.jpg

Casca Bikefun Edge este fabricata folosind tehnologia In-Mold. Este o tehnologie superioara care foloseste fiecare spatiu oricat de mic din carcasa exterioara a castii pentru a introduce spuma de protectie. Aceasta constructie ofera ciclistului cea mai buna protectie.

P5195847.jpg

Protectia este buna, dar si confortul este important. Pentru aceasta, noua Edge dispune de 24 fante de aerisire dispuse in fata, pe laterale si in spatele castii. Aerul racoros intra prin fata si este eliminat prin spate la o temperatura mai mare dupa ce a racorit suprafata capului tau.

P5195852.jpg

Tot la capitolul confort discutam si despre greutatea castii. In functie de marime, M sau L, greutatea noii Edge variaza intre 245 si 265 g, o greutate foarte mica daca tinem cont de protectia ridicata pe care o ofera. O casca grea ar deveni obositoare in timpul unei ture lungi si chiar in timpul unui concurs. Spre exemplu la concursurile de downhill unde concurentii folosesc casti full-face de protectie, acestea sunt mai grele intrucat distanta si timpul de utilizare sunt mult mai scurte, de ordinul minutelor in comparatie cu orele petrecute intr-un concurs de ciclism maraton sau la o tura de cicloturism.

P5195849.jpg

Securitatea este un nou aspect luat foarte in serios de specificatiile acestei casti. Astfel Edge dispune de reglaje ale cureluselor de fixare, pentru ca fixarea pe cap sa se faca corect, dar la fel de important este sistemul Head Lock 4 instalat in spate. Aceasta rotita strange casca pe circumferita capului facand-o sa se muleze pe forma capului tau. Intrucat exista doua marimi - M (circumferinta cap 55 - 58 cm), L (circumferinta cap 59 - 61 cm), sigur vei gasi una care sa ti se potriveasca.

IMG_7856.jpg

Pentru varsatilitate casca a fost dotata si cu cozoroc. Acesta poate fi usor detasat, sau poate sa nu fie din start instalat, pentru a putea fi folosita fara probleme si la ciclism sosea, unde cozorocul nu prea este utilizat, cat si la ciclism offroad sau in oras, unde avem nevoie de cozoroc pentru protectie impotriva soarelui sau a crengilor daca suntem in padure.

IMG_7850.jpg

Noua casca este disponibila la pretul recomandat de 139 lei in trei variante de culori: rosu-alb, alb-negru si negru gri.

 

HU | RO