Noul Merida One-Twenty – MTB-ul polivalent

 MERIDA ONE-TWENTY 2019 a fost reproiectat în totalitate: are un cadru mai ușor și în același timp mai rigid și se încadrează perfect în noile tendințe pentru geometria trail bike. Noile caracteristici o recomandă (chiar dacă are o cursă medie a suspensiei) atât pentru trail-uri alpine mai grele cât și pentru mai puțin tehnice dar cu atât mai solicitante maratoane. Suntem mândri să spunem, că această bicicletă a devenit cel mai exploziv model din oferta noastră.
 
181204 ME120 action
 
GEOMETRIE MODERNĂ PENTRU TRAIL
Am pornit de la geometria veche a cadrului One-Twenty, care s-a comportat excelent de-a lungul timpului și am micșorat înălțimea de încălecare și în acest mod am câștigat mai mult spațiu care este util în timpul manevrelor dificile. Am modificat și unghiul tubului frontal, iar chainstay-ul am scurtat cu 10mm. Noua bicicletă rezultată este una cu o manevrabilitate excelentă, potrivită pentru trail-uri, cu un echilibru perfect între caracteristicile de cățărare și coborâre.
 
 
9.6000-wht-blk
2019 Merida One-Twenty 9.6000
Detalii produs
 
9.600-red-blk
2019 Merida One-Twenty 9.600
Detalii produs
 
NU SE ROTESC ÎN TIMP CE LE STRÂNGI
Punctele de articulație al cadrului sunt asamblate cu șuruburi TORX 30. Capul șuruburilor în așa fel a fost conceput încât nu se rotesc în tâmpul strângerii sau desfacerii piuliței. Prin această soluție, mentenanța bicicletei devine mai rapidă.
 
181204 ME120 torx
 
TREI MODELE DE CADRE
Noul cadru ONE-TWENTY este disponibil în trei variante: în versiunea ultraușoară din carbon; triunghi față din carbon împreună cu triunghi spate din aluminiu 6066 și o versiune cu preț mai prietenos realizată în totalitate din aluminiu. Fiecare versiune are sistem Boost.  
 
181204 ME120 front
 
DROPPER SEATPOST
Toate bicicletele de trail moderne au tija de șa cu înălțime reglabilă hidraulic pentru ca geometria bicicletei să se adapteze imediat terenului. Toate modelele One-Twenty (excepție modelul 400) sunt echipate cu dropper seatpost cu comandă de pe ghidon și cablu camuflat în interiorul cadrului pentru un aspect modern, respectiv pentru a putea regla înălțimea șeii în timpul mersului.
 
181204 ME120 dropper
 
TRUNNION MOUNT
Marele avantaj al sistemelor Trunnion este că în același spațiu al shock-ului spate se poate instala o suspensie mai mare. Prin adăugarea unui rulment pe link-ul suspensiei aceasta a devenit mai sensibilă și mai controlabilă.
 
181204 ME120 protection
 
SISTEM DE SUSPENSIE FLOAT LINK
Prinderea de jos a shock-ului spate nu este prins de un punct fix al cadrului ci de unul mobil, mai precis prelungirile țevilor chainstay. Acest sistem oferă senzația de „suspensie fără capăt”. În plus ansamblul nu pierde din sensibilitate. Inginerii noștri au lucrat mult pentru a sincroniza randamentul pedalării cu întărirea suspensiei la capăt de cursă. Rezultatul este o suspensie foarte sensibilă la început, susținere bună la mijlocul cursei și o suspensie mai tare la capăt de cursă. Prin acest sistem, cei 120 mm par să fie mai mulți în timpul pedalării.
 
181204 ME120 dbof
 
 
 

 

Teste, păreri, prezentări despre noul One-Twenty:

IMB 
 
WideOpen
 
BikeRumor
 
ENDURO Mountainbike Magazine 
 
MBR
 
SingleTrack
 
Offroad.cc
 
SickBiker
 
Solo Bici
 
Ride.ch
 
BikeRadar