Noutăți de la Merida: Ninety-Six și One-Twenty Carbon

02.06.2015.

Anul acesta, cei de la Merida au decis să împartă prezentările în două: una pentru șosea, care a avut loc la debutul Giro și una pentru MTB, care a fost conectată cu Mondialele de XCO, la Albstadt, în Germania. O inițiativă bună, căci noi aici la FreeRider.ro avem oameni dedicați, care-și văd mai bine de treabă când scopul este unul precis.

Iar scopul nostru de această dată, a fost să luăm contact cu noile biciclete pe care Merida le propune pentru sezonul 2016, noua Ninety-Six Carbon și noua One-Twenty Carbon. Chiar dacă am dus dorul Spaniei, locul unde Merida prezenta de obicei bicicletele, și în Germania ne-am putut bucura de un traseu bunicel, nu foarte dificil, însă ostenitor dacă-l parcurgeai de mai multe ori.

Merida Ninety-Six Carbon 2016

Merida 2016 2

 Prima pe listă a fost noua Ninety-Six, un full-suspension cu cadru din carbon, pentru cursele de Cross Country sau maratoane. S-ar putea chiar să fii familiarizat cu denumirea, căci această gamă de vârf nu va mai purta denumirea de Ninety-Nine, ci va reveni la vechea denumire, Ninety-Six. În ceea ce privește dimensiunea roții, cei de la Merida s-au conformat standardelor și oferă pentru dimensiunea S și M a cadrului o roată de 27.5 inch, pe când dimensiunile M, L și XL, vor primi o roată de 29 de inch.

Merida 2016 1

Probabil că ai observat faptul că dimensiunea medie va fi în comun, ceea ce va complica un pic lucrurile pentru cei nehotarâți. Însă, după ce am parcurs traseul de mai multe ori cu această bicicletă, îți pot spune clar și răspicat: nu vei avea nevoie de roțile de 27.5 inch în dimensiunea M, ci doar daca ești mai mic de 1.65 și oricum vei achiziționa cadrul în dimensiunea S.

Continuarea articolului pe freerider.ro

 

HU | RO